Završen III.Sajam turizma Mostar 2011.

Završen III.Sajam turizma Mostar 2011.

Čet, 14. Apr. 2011.


I ove se godine pod visokim pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva održao III.Sajam turizma Mostar 2011. Do 2009. godine u sklopu ...

I ove se godine pod visokim pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva održao III.Sajam turizma Mostar 2011. Do 2009. godine u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva bile su organizirane dvije podsajamske manifestacije: „Sajam vina i vinogradarske opreme" i „Međunarodni dani turizma". Zajednički interes umrežavanja ovih gospodarskih djelatnosti utjecao je na Upravu sajma da objedini ova dva događanja u podsajamsku manifestaciju Sajam turizma Mostar.
Mostarski turistički sajam, uvijek je idealno mjesto za još jedan susret velikog broja turističkih djelatnika, potencijalnih investitora i korisnika turističkih usluga uoči predstojeće turističke sezone. Upravo ta mogućnost susreta, razmjene znanja i iskustava, prenošenja poruka i dobrih primjera prakse čini ovu sajamsku manifestaciju jedinstvenom i drugačijom; namijenjenom svima koji su spremni svoje spoznaje o unaprjeđenju turizma i kvalitete turističke ponude pokazati i prenijeti drugima bez obzira radi li se o vještini, proizvodu, tehnologiji, iskustvu, znanosti ili nečem drugom što doprinosi razvoju i promicanju turističke ponude.
Tako se i ove godine kroz tri sajamska dana osim standardnog izložbenog sajamskog programa održalo niz zanimljivih radionica, od predstvaljanja knjige “Stavovi i potrošnja turista u FBiH-Tomas Pilot projekt” koju je Ministarstvo uradilo u suradnji s Institutom za turizam Republike Hrvatske,predstvaljanja bogate gastronomske ponude u organizaciji neumskih hotelijera i Udruge za regionalni i ruralni razvoj Hercegovine-STAP., dodjele nagrada najuspješnijim vinarima te ostalih stručno-edukativnih sadržaja koji snažno promoviraju simbiozu turizma i ekologije, kulture i identiteta destinacije. Također se održao i okrugli stol na temu „Hercegovina kao brand“, te prezentacija Monografije o hercegovačnim vinima.
Ispred FMOIT-a na Sajmu turizma Mostar 2011. nazočili su g. Nedjeljko Babić, pomoćnik za turizam, g. Mehmed Cero, pomoćnik za okoliš i Tomislav Lukić, šef ured.