Vlada Japana pomaže procesima zbrinjavanja otpada

Vlada Japana pomaže procesima zbrinjavanja otpada

Čet, 06. Feb. 2014.


   Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Vlada Japana i Ekopak u sklopu ispunjavanja obaveza iz Federalne strategije zaštite okoliša i Federalnog plana upravljanja o...

 

 Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Vlada Japana i Ekopak u sklopu ispunjavanja obaveza iz Federalne strategije zaštite okoliša i Federalnog plana upravljanja otpadom osigurali su sredstva za nabavku dva vozila za prikupljanje otpada u Kladnju. Najveći dio sredstava osigurala je Vlada Japana. Ceremonija potpisivanja grant ugovora je održana 6. veljače u prisustvu Josipa Dolušića savjetnika ministrice, NJ.E. Hideo Yamazakija, ambasadora Japana u BiH i gosp. Jusufa Čavkunovića, načelnika općine Kladanj.

Općina Kladanj ima poteškoća sa prikupljanjem otpada zbog starih vozila za prikupljanje otpada. U okviru ovog projekta koji će biti sufinanciran od strane Japana za nabavku dva nova vozila za prikupljanje otpada u suradnji s Federalnim ministarstvom okoliša i turizma i Općinom Kladanj. Ovaj projekat će im omogućiti efikasnije prikupljanje otpada i čišćenje ilegalnih deponija koje se nalaze na udaljenim lokacijama.
Federalno ministarstvo okoliša i turizma podržava sve akcije koje provodi Vlada Japanu kroz svoje institucije, te daje svekoliku pomoć u implementaciji različitih projekta i osiguravanju kontribucijskih sredstva. U prošloj 2013.godini Federalno ministarstvo okoliša i turizma je kroz Transfer za zaštitu okoliša pomoglo razvoj komunalnih djelatnosti u FBiH i poslove zbrinjavanja otpada iznosom od 2.250.000 KM.