Uprava tvrtke Mann Hummel BA d.d. posjetilo Federalno ministarstvo okoliša i turizma

Uprava tvrtke Mann Hummel BA d.d. posjetilo  Federalno ministarstvo  okoliša i turizma

Sri, 15. Maj. 2013.


U prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma, u Sarajevu danas je upriličen susret Ministrice Branke Đurić sa suradnicima i generalnog direktora tvrtke Mann Hummel BA gosp. Sma...

U prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma, u Sarajevu danas je upriličen susret Ministrice Branke Đurić sa suradnicima i generalnog direktora tvrtke Mann Hummel BA gosp. Smaila Ramovića sa suradnicima. Pored navedenih gostiju susretu je prisustvovao i Direktor Fonda za zaštitu okoliša FBiH gosp. Safet Harbinja.
Tema ovog susreta je bilo generalno predstavljanje ove tvrtke, posebno onih aktivnosti koje provodi Uprava sa aspekta zaštite okoliša čije je osnovno načelo u upravljanju održivi razvoj, i društveno odgovorno ponašanje u lokalnoj i široj zajednici.
Također ovom prilikom predstavnici ove tvrtke su upoznali Ministricu Đurić i njene suradnike sa novim programom koji se razvija u tvrtki, a koji se odnosi na proizvodnju membranskih bio reaktora (MBR) za prečišćavanje otpadnih kanalizacijskih i industrijskih voda.
Generalni direktor je informirao Ministricu Đurić o ugradnji takvog jednog postrojenja i u tvornici u Tešnju. Okončanje ovog projekta se očekuje sredinom narednog mjeseca kada će ovo postrojenje biti pušteno u rad.
Nakon vrlo interesantnih prezentacija Ministrica Đurić je izrazila svoje zadovoljstvo postojanjem ovako uspješnih tvrtki koje zaslužuju veću podršku za kreiranje novih konkurentnih radnih mjesta, veće povjerenje u domaće znanje, pogotovo imajući u vidu činjenicu da ova tvrtka više od 90% svoje prizvodnje izvozi širom svijeta, te da ulaganjem u razvoj inovativnih aktivnosti sve više postaje razvojni centar u kojem se korištenjem domaće pameti kreiraju proizvodi za sve tvrtke koncerna Mann +Hummel.
Na kraju je dogovorena posjeta Ministrice Đurić ovoj kompaniji prilikom puštanja u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda polovinom narednog mjeseca.