U Bihaću otvoren 9. Međunarodni sajam EKOBIS 2011

U Bihaću otvoren  9. Međunarodni sajam EKOBIS 2011

Čet, 08. Sep. 2011.


U organizaciji Gospodarske komore Unsko-sanske županije i pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, grad na Uni i ove je godine domaćin 9. po redu Međunarodnog sajma ek...

U organizaciji Gospodarske komore Unsko-sanske županije i pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, grad na Uni i ove je godine domaćin 9. po redu Međunarodnog sajma ekologije, zdrave hrane i turizma –„Ekobis 2011.“ Ovogodišnji EKOBIS je svojim sadržajem i pratećim događajima posvećen vodi kao izvoru života, zbog čega će se u sklopu ovoga sajma održati i konferencija o regionalnoj suradnji na temu „Turizam na vodi“.
Svečanosti otvaranja devetog po redu Međunarodnog sajma ekologije, zdrave hrane i turizma prisustvovala je i federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić.- Kada je u pitanju Federalno ministarstvo okoliša i turizma, koje je i ove godine pokrovitelj ove sada već respektabilne i tradicionalne manifestacije, svakako da snažno podržavamo ideju organizatora, te ćemo i dalje podržavati domaće sajamske manifestacije kako bi zajedničnim snagama ne samo ovaj kraj stavili u funkciju održivog razvoja svih prirodnih potencijala kojima raspolaže Unsko-sanski kanton, nego i cijelu Federaciju BiH, kazala je ministrica Đurić, dodajući kako i odnedavno područje rijeke Une koje je i službeno proglašeno Nacionalnim parkom otvorena mogućnost da se kroz razvoj turizma gospodarski pokrene ne samo ovo područe nego i šire.
Do sada su na sajmu promovirani izlagači iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke, Italije, Francuske, Turske, Finske i Izraela, a ove godine sudjeluje više od 300 izlagača sa suizlagačima, na izložbenom prostoru od 10.000 četvornih metara na Gradskoj otoci. U okviru pratećih sadržaja sajma i ove godine održat će se niz edukacijskih programa, okruglih stolova, stručnih skupova, prezentacija i promocija tvrtki , proizvoda i projekata, poslovnih susreta gospodarstvenika, ekoloških akcija, dječjih ekoloških radionica, kulturno-umjetničkih i sportsko-rekreativnh sadržaja.Sajam je otvoren do 11.rujna 2011.godine.