Susret ministrice Đurić sa Sejadom Hercegom

Susret ministrice Đurić sa Sejadom Hercegom

Uto, 21. Feb. 2012.


Branka Đurić, ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH, primila je danas u radni posjet Sejada Hercega,predsjednika Saveza ORGANSKO FBIH. Povod današnjeg susreta bio je 1.M...

Branka Đurić, ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH, primila je danas u radni posjet Sejada Hercega,predsjednika Saveza ORGANSKO FBIH.
Povod današnjeg susreta bio je 1.Međunarodni kongres organske proizvodnje i eko turizma, ORGANIC SARAJEVO 2012, koji će se u Sarajevu na Trgu djece Sarajeva održati od 13.do 17.ožujka 2012.g, a čiji je glavni zadatak umrežavanje organskih proizvođača Jugistočne Europe i povezivanje sa eko turizmom.
U dužem otvorenom razgovoru, nakon upoznavanja ministrice Đurić sa stanjem organske proizvodnje u FBiH i projektima na kojima radi Savez udruženja asocijacija organskih proizvođača Federacije BiH, te važnosti suradnje proizvođača i kupaca u razvoju organske proizvodnje,g.Herceg je iskoristio priliku još jednom se zahvaliti kako Federalnom ministarstvu okoliša i turizma, tako i ministrici Đurić osobno na nesebičnoj potpori :- Zaista smo ponosni što nas i ove godine podržavate, jer surađujući proteklih godina uvijedjeli smo važnost da bez eko turizma organska proizvodnja je nezamislila, kazao je Sejad Herceg.
Tijekom sastanka bilo je riječi i o tome kako je neophodno nastaviti sa poticajima ovom vidu proizvodnje i omogućiti certifikaciju organskih proizvoda te registraciju ovakvih proizvoda, ali i kroz izmjenu postojeće legislative olakšati pristup organskih proizvoda svim većim prodajnim centrima.Također je istaknut značaj potpore projektima poput ovoga što Federalno ministarstvo okoliša i turizma pruža putem Javnog transfera za razvoj turizma u FBiH, koje imaju za cilj kvalitetno povezati eko turizam s organskom proizvodnjom, kako bi se na najkvalitetniji način predstavila i promovirala izvorna domaća ponuda.
-Drago mi je što se ponovno susrećemo i što Federalno ministarstvo okoliša i turizma dio ovoga važnoga projekta, kako bi zajedničkim snagama i suradnjom na obostrano zadovoljstvo osnažili cjelokupnu priču oko organske proizvodnje i ekoturizma, a za dobrobit cijele BiH, jer Bosna i Hercegovina ima odlične preduvijete za njezin razvoj, kazala je ministrica Đurić.