Susret ministrice Đurić s predstavnicima magazina National Geographic

Susret ministrice Đurić s predstavnicima magazina National Geographic

Uto, 12. Jun. 2012.


Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma, susrela se danas u Sarajevu sa predstavnicima magazina National Geographic, g. Charlesom D. Reganom Jr., višim podpredsjednikom i ...

Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma, susrela se danas u Sarajevu sa predstavnicima magazina National Geographic, g. Charlesom D. Reganom Jr., višim podpredsjednikom i generalnim menadžerom za National Geografphic maps i Zvonimirom Bebekom, menadžerom za fotografiju.
Povod za današnji susret bila je velika zainteresiranost ovog respektabilnog magazina za ljepote Bosne i Hercegovine i promociju bh. turističkih destinacija kroz priče i fotografije, kako bi se čitatelji ovoga zaista značajnog magazina upoznali što bolje sa našom zemljom.
Ponosni na dosadašnje preporuke Bosne i Hercegovine od National Geographic Traveler-a, gdje smo uvršteni na prvo mjesto najboljih turističkih tura širom svijeta – Tura života 2012 s programom- "Bosna i Hercegovina: Rafting na tri rijeke", i u deset najboljih destinacija za avanture u 2012. godini, svakako predstavlja još jednu snažnu podršku razvoju turizma u našoj zemlji,kazala je tijekom današnjeg susreta ministrica Đurić, i dodala da svaka dobra preporuka, nagrada, priznanje, svaki zadovoljni gost koji se vraća, znače puno za bosanskohercegovački turizam, i znače vjetar u leđa da se i dalje trudimo, radimo i ulažemo u našu turističku ponudu.
Ova prestižna priznanja uglednoga National Geographica su dokaz da potencijala imamo,da su prepoznati od strane ovoga magazina i njegovih stručnjaka, te da uz prirodna bogatstva koja su zaista neupitna, i svakodnevni ustrajan rad, sigurno možemo doći do još boljih rezultata. Destinacija Federacija BiH bogata je izuzetnim prirodnim ljepotama, vrijednom kulturno- povijesnom baštinom te tradicijskom i kulturološkom raznolikošću,kao i originalnom gastronomskom ponudom, sve ono što su teme istraživanja i pisanja ovoga magazina, i zadovoljstvo nam je što ovim putem to mogu vidjeti i svi njihovi čitatelji diljem svijeta, kazala je ministrica Đurić.