Susret ministrice Đurić s predstavnicima Franjevačkog samostana Gorica

Susret ministrice Đurić s predstavnicima Franjevačkog samostana Gorica

Čet, 30. Maj. 2013.


Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, primila je danas u radni posjet gvardijana Franjevačkog samostana Gorica fra Miroslava Ištuka i ravnatelja Franjevačkoga muzej...

Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, primila je danas u radni posjet gvardijana Franjevačkog samostana Gorica fra Miroslava Ištuka i ravnatelja Franjevačkoga muzeja i galerije Gorica Livno Josipa Gelu.
Od samog početka samostan je bio istaknuto kulturno središte, a danas jedna veoma značajna turistička atrakcija u Bosni i Hercegovini, koja na jednom mjestu nudi bogatu bosansko-hercegovačku povijest i umjetnost.
Povod susreta bio je upravo unaprjeđenje dosadašnje ponude Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livno, čiji je rad i do sada podržavalo Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a što će nastaviti i u budućnosti kroz potporu raznih aktivnosti.
Fra Miroslav Ištuk, zahvalio se Federalnom ministarstvu okoliša i turizma, kao i ministrici Đurić osobno na nesebičnoj potpori, pozivajući je na skorošnju veliku proslavu i veliki kulturno-vjerski program pod nazivom „Naša Gorica“, koja će se održati od 26.-29.06.2013.g.
Fra Miroslav Ištuk i g. Josip Gelo, upoznali su ministricu i sa dosadašnjim programom koji se odvija u sklopu muzeja i galerije Gorica-Livno, ne skrivajući zadovoljstvo nastavka jesenas prekinute konzervatorsijsko-restauratorskih radova na pročelju i zvonicima samostanske crkve sv. Petra i Pavla u Gorici u Livnu.
Ministrica Đurić, izrazila je zadovoljstvo što na našim prostorima imamo mjesto koje objedinjuje sve, od običaja, tradicije, povijesti, umjetnosti, kulture, a koja je vrlo važna u ponudi kulturnoga turizma, odnosno jako značajna komponenta generalne turističke ponude naše zemlje.