Susret ministrice Đurić s načelnicima općine Vareš i Kreševo

Susret ministrice Đurić s načelnicima općine Vareš i Kreševo

Pet, 08. Feb. 2013.


Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, primila je u radni posjet u Sarajevu načelnika općine Vareš, g. Avdiju Kovačevića i načelnika općine Kreševo, g. Zdr...

Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, primila je u radni posjet u Sarajevu načelnika općine Vareš, g. Avdiju Kovačevića i načelnika općine Kreševo, g. Zdravka Miličevića.
Susret je upriličen povodom nastavka suradnje između Federalnog ministarstva okoliša i turizma i ove dvije općine, i to na projektima kako iz oblasti okoliša tako i iz oblasti turizma.
Načelnik Kovačević i načelnik Miličević upoznali su ministricu o stanju i problemima s kojima se susreću u posljednje vrijeme.
Također je bilo riječi i o nastavku projekata iz oblasti turizma u općini Vareš obuhvaćenih Master planom razvoja turizma i očuvanja prirodnih vrijednosti i kulturno-povijesnih spomenika na području općina Vareš i Kakanj, s posebnim osvrtom na stavljanje kraljevskog grada Bobovca i Kraljeve Sutjeske u kontekst turističke ponude.
Ministrica Đurić izrazila je spremnost Ministarstva okoliša i turizma, na čijem je čelu, pomoći u rješavanju cjelokupne problematike kada je u pitanju zaštita okoliša ove dvije općine, ali i pomoć pri realizaciji projekata koje će omogućiti brži razvoj turizma kako općine Vareš, tako i općine Kreševo.