Susret ministrice Đurić s direktorom tvrtke Steelmin BH

Susret ministrice Đurić s direktorom tvrtke Steelmin BH

Čet, 19. Jan. 2012.


Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, primila je danas u radni posjet u Sarajevu direktora tvrtke “Steelmin BH” d.o.o iz Jajca,Tonya Fitzgeralda i Dževada Delić...

Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, primila je danas u radni posjet u Sarajevu direktora tvrtke “Steelmin BH” d.o.o iz Jajca,Tonya Fitzgeralda i Dževada Delića, direktora projekta. Riječ je o bivšem proizvodnom pogodnu “Elektrobosna” iz Jajca, koji je tvrtka Steel Mineral Limited iz Londona,preuzela, te kao većinski vlasnik odlučila ponovno pokrenuti proizvodnu.
Upoznavajući ministricu Đurić sa planovima ove tvrtke, te projektima unaprijeđenja proizvodnje ali i zaštite okoliša u proizvodnji ferosilicija, g. Fitzgerald izrazio je zahvalnost kako Federalnom ministarstvu okoliša i turizma tako i ministrici Đurić osobno, na nesebičnoj potpori.
Najviše je bilo riječi o njihovim budućim aktivnostima, te procesu izdavanja okolišne dozvole, koja je prvi korak u preventivnom djelovanju prekomjernog zagađivanja, zaštite zdravlja ljudi i očuvanje cjelokupnog živog svijeta, a koja je utemeljena na modernim europskim standardima, procedurama i tretira sve utjecaje koje pogoni i postrojenja, odnosno aktivnosti uglavnom gospodarskih subjekata imaju na pojedine segmente okoliša i okoliš u cjelini.
Ministrica Đurić, dala je punu podršku naporima menadžmenta na aktivnostima koje čine, od ponovnog pokretanja proizvodnje, otvaranju novih radnih mjesta, ali naglasila I važnost rada samo uz uvijet strogog pridržavanja mjera koje će biti propisane okolišnom dozvolom.