Susret ministrice Đurić i veleposlanika Grčke

Susret ministrice Đurić i veleposlanika Grčke

Čet, 08. Nov. 2012.


Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, primila je danas u radni posjet Nj.E. Karlosa Gadisa, veleposlanika Grčke u Bosni i Hercegovini. Razmijenjena su mišljenja o svim...

Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, primila je danas u radni posjet Nj.E. Karlosa Gadisa, veleposlanika Grčke u Bosni i Hercegovini.
Razmijenjena su mišljenja o svim bitnim pitanjima međusobnih odnosa dviju prijateljskih zemalja, te istaknuto zadovoljstvo dosadašnjom vrlo uspješnom suradnjom i uvjerenje u njezin uspješan nastavak. Najviše je bilo riječi o pitanjima iz turizma, gdje je ministrica Đurić podržala incijativu koju je predstavio grčki veleposlanik o uvođenju zračne linije između Sarajeva i Atene.
-Svakako da bi uspostava još jedne zračne linije omogućila ne samo razvoj i unaprijeđenje sarajevske zračne luke, već i mogućnost većeg broja dolazaka grčkih turista u Bosnu i Hercegovinu, čiji broj iz godine u godinu bilježi stalni rast, kao i odlazak naših građana u Grčku, a za što je svakako jako važna ova povezivost destinacija i lakša dostupnost, kazala je ministrica Đurić.
Zahvalivši se veleposlaniku Gadisu na posjetu i inicijativi koju je prezentirao, ministrica Đurić iskazala je zadovoljstvo, da kada je u pitanju turizam, možemo dosta toga naučiti od dugogodišnje turističke tradicije koja postoji u Grčkoj.