Susret ministrice Đurić i turskog načelnika općine Umraniye

Susret ministrice Đurić i turskog načelnika općine Umraniye

Uto, 12. Mar. 2013.


Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, primila je danas u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma u Sarajevu u radni posjet, načelnika općine Umraniye,...

Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, primila je danas u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma u Sarajevu u radni posjet, načelnika općine Umraniye, iz Republike Turske, g. Mesuta Ozdemira sa suradnicima .
Povod današnjeg susreta jeste nastavak projekta pod nazivom „Zauvijek zajedno-Sarajevo u 550. godini tolerancije“ ( Forever together-Sarajevo in the 550th year of tolerance) , u sklopu kojega je već do sada izgrađen i svečano otvaren Kulturni centar u Fojnici uz pomoć ove bratske općine , koja je jedna od 32 općine Istanbula u Turskoj.
Načelnik Ozdemir, zahvalio se ministrici Đurić na današnjem susretu, te izrazio zahvalnost potpore Federalnog ministarstva okoliša i turizma, i ministrice Đurić osobno nastavku ovoga projekta, u sklopu kojega će se 24. i 25. svibnja 2013.g. održati i različita kulturno-glazbena zbivanja u Sarajevu.
Ministrica Đurić, izrazila je zahvalnost Republici Turskoj, kao i načelniku Ozdemir na svemu do sada učinjenom za Bosnu i Hercegovinu, naglasivši da upravo turizam i kultura ne poznaju granice, već su tu da spajaju ljude, te da učimo jedni od drugih, odnosno da zahvaljujući projektima poput ovih, naša ponuda kako turistička tako i kulturna samo napreduje i to na obostrano zadovoljstvo.