Susret ministrice Đurić i predstavnika tour operatora iz Republike Turske

Susret ministrice Đurić i predstavnika tour operatora iz Republike Turske

Pon, 04. Feb. 2013.


Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, danas je u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma u Sarajevu, primila predstavnike tour operatora i turističkih a...

Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, danas je u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma u Sarajevu, primila predstavnike tour operatora i turističkih agencija iz Republike Turske, koji se od 3.- 8.veljače nalaze na „Balkan Tour“-Fam Tripu, obilaska turističkih destinacija Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Republike Srbije i Makedonije.
Trodnevni obilazak i promociju destinacija Bosne i Hercegovine, organizirali su Federalno ministarstvo okoliša i turizma, u suradnji sa Devim Tours-turističkom agencijom iz Sarajeva.
Razlog zašto se turske turističke agencije nalaze na ovom „Balkan Tour“- FAM tripu, je velika zainteresiranost za našu zemlju, nakon što se Bosna i Hercegovina uz potporu Federalnog ministarstva okoliša i turizma, po prvi puta službeno predstavila na Međunarodnom sajmu Izmir 2012, i Međunarodnom sajmu turizma u Istanbulu-EMITT 2013.
-Ovu prigodu ću iskoristiti i zahvaliti se na srdačnoj gostoljubljivosti tijekom našeg boravka u Republici Turskoj,prvenstveno misleći na Ministartsvo kulture i turizma Republike Turske, koji zaista puno pomažu Bosni i Hercegovini, i čija su nam iskustva jako važna u poboljšanju naše turističke ponude. Nadam se kako će kultura Bosne i Hercegovine, koja predstavlja jedan predivan miks Istoka i Zapada, središnje Europe i Mediterana, uistinu promijeniti i očarati sve one koji je dođu posjetiti. Prednost Bosne i Hercegovine je upravo u tome što ima potencijala za ravnomjerno razvijanje više selektivnih oblika turizma i ne mora biti ograničena samo na sezonski turizam, bilo zimski ili ljetni.
Također, nadam se da vas vaš boravak u BiH neće ostaviti ravnodušnim, te da ćete već sutra rezervirati svoj boravak u Bosni i Hercegovini, ovoj predivnoj i tajnovitoj zemlji s burnom prošlošću. Cilj je što bolja promocija destinacija BiH, kako bi tour operatori i agencije iz Republike Turske, prenijeli svoje utiske i adekvatnu sliku raspoloživih resursa turističkih destinacija naše zemlje, te u 2013.g. povećali broj dolazaka turista iz Republike Turske,a koji se prema statistici po broju dolazaka turista u 2012.g. nalaze na visokom drugom mjestu, kazala je ministrica Đurić.
Osim Sarajeva i Bjelašnice,tijekom svog boravka u BiH, predstavnici iz Turske, imat će prigodu posjetiti još i Fojnicu, Travnik, Vlašić, Konjic, Jablanicu, Mostar, Blagaj i vodopad Kravice,nakon čega nastavljaju svoj put prema Republici Hrvatskoj.