Susret ministrice Đurić i predsjednika NO "Delminium" Ivana Kolaka

Susret ministrice Đurić i predsjednika NO

Pet, 16. Mar. 2012.


Branka Đurić, ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH, primila je danas u radni posjet Ivana Kolaka, predsjednika Nadzornog odbora „Delminium“ d.o.o. i Mariju Š...

Branka Đurić, ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH, primila je danas u radni posjet Ivana Kolaka, predsjednika Nadzornog odbora „Delminium“ d.o.o. i Mariju Šolu, savjetnicu Uprave Prokurist.
Povod današnjeg susreta bio je projekt izgradnje etno kompleksa Buško jezero,koji je započelo 68 dioničara, koje ne veže samo mogući profit od ulaganja kapitala u ove projekte, nego i ljubav-nostalgija za rodnim krajem i želja za njegovim boljitkom. Kupivši zemljište i osmislivši čitav niz aktivnosti kojim će poboljšati razvoj toga kraja ali i obogatiti turističku ponudu ovoga dijela Bosne i Hercegovine krenuli su u projekt za razvoj sportsko rekreacijskog centra na Buškom jezeru.
Ministrica Đurić izrazila je zadovoljstvo susretom, i naglasila kako će Federalno ministarstvo okoliša i turizma svakako podržati ovaj hvale vrijedan projekt, kako kroz dokumente Federalnog ministarstva okoliša i turizma, tako i kroz strateške i planske dokumente Federacije BiH.
-Ova izuzetna ideja svakako da ima potporu Federalnog ministarstva okoliša i turizma, te ćemo se potruditi da uz dobru ideju, te kvalitetnu zajedničku suradnju ovaj predivni kraj, stavimo u funkciju održivog razvoja, od kreiranja novih radnih mjesta, do poboljšanja turističke promocije čiji su potencijali daleko od iskorištenih, kazala je ministrica Đurić.