Susret ministrice Đurić i Ozgura Ozaslana

Susret ministrice Đurić i Ozgura Ozaslana

Uto, 03. Jul. 2012.


Federalna ministrica okoliša i turizma , Branka Đurić, primila je u Sarajevu u radni posjet izaslanstvo Republike Turske predvođeno NJ.E. Ozgurom Ozaslanom, podtajnikom ministarstva kulture ...

Federalna ministrica okoliša i turizma , Branka Đurić, primila je u Sarajevu u radni posjet izaslanstvo Republike Turske predvođeno NJ.E. Ozgurom Ozaslanom, podtajnikom ministarstva kulture i turizma Republike Turske, Fikri Kolenoğlu, zamjenikom Generalnog direktora za investicije i preduzeća i Hidayetom Memişoğlu, Šefom odjela Generalnog direktora za promociju. Ovo je g. Ozaslanu prva službena posjeta Bosni i Hercegovini, u koju je došao na poziv ministrice Đurić nakon zajedničkog susreta na nedavno održanom ATM Dubai 2012, sajmu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na kojem se po prvi puta predstavila i BiH.
U dužem otvorenom razgovoru, sugovornici su se složili kako je u Bosni i Hercegovini turizam najperspektivnija gospodarska grana, te da je pred ovom državom svijetla turistička budućnost.- Imao sam prigodu posjetiti više od 40 zemalja svijeta , no kada sam vidio Sarajevo,olimpijske planine, Mostar, Počitelj, Kravice, zaista sam ostao očaran, jer imate nešto s čim se možete pohvaliti i na što možete i morate biti ponosni, kazao je Ozgur Ozaslan, ističući kako je BiH ostavila na njega snažan utisak, te da su turistički potencijali kojima BiH raspolaže zaista velika šansa za razvoj gosporadstva u ovoj državi.
Kada je u pitanju suradnja ova dva Ministarstva, ministrica Đurić i Nj.E. Ozaslan dogovorili su formiranje dviju Radnih grupa za promociju i za investicije, gdje će 40.godišnje iskustvo Republike Turske uveliko pomoći daljnjem razvoju turizma naše zemlje, kroz edukaciju kako uposlenika Ministarstva tako i cijeloga turističko-ugostiteljskog sektora, uz organizaciju investicijske konferencije u Ankari, te podrškom promocije BiH turizma putem Turkish Airlinesa i promocijom na sajmovima turizma u Ankari i Izmiru, gdje je cilj što veći broj turskih građana animirati i privući u Bosnu i Hercegovinu. Također je dogovorena i edukacija bh hotelijera, kako bi se unaprijedila i hotelijerska ponuda u BiH, te ista uskladila sa europskim i svjetskim standardima.
Izražavajući zadovoljstvo susretom, ministrica Đurić, zahvalila se g. Ozaslanu na dolasku i svoj dosadašnjoj pomoći, obzirom da je Turska već odavno poznata i atraktivana destinacija i na čijim iskustvima sigurno možemo puno toga naučiti. -Bosna i Hercegovina ima izvrsne predispozicije za pozicioniranje na turističkom tržištu, a iskustva naših prijatelja iz Turske sigurno će nam pomoći da to i ostvarimo te da našoj zemlji damo mjesto na turističkoj karti Europe koje joj i pripada, kazala je ministrica Đurić.