Susret ministrice Đurić i NJ.E.Ulrike Knotz

Susret ministrice Đurić i NJ.E.Ulrike Knotz

Čet, 07. Nov. 2013.


Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizima, danas je u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma u Sarajevu, primila u radni posjet NJ.E. gđo.Ulrike Knotz, vel...

Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizima, danas je u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma u Sarajevu, primila u radni posjet NJ.E. gđo.Ulrike Knotz, veleposlanicu Savezne Republike Njemačke u Sarajevu.
Povod za današnji susret bile su mnogobrojne teme iz sektora okoliša i turizma, te dosadašnja suradnja ove dvije prijateljske zemlje, no najviše je riječi bilo o provođenju Pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadu, te uključivanju njemačkih tvrtki u sustav provođenja istog, ponajprije misleći na tvrtku ALBA, koja se na prostoru FBiH bavi upravljanjem otpada i reciklažom.
Upoznajući Nj.E.gđo.Knotz sa trenutnim stanjem iz oblasti okoliša, ministrica Đurić, istaknula je važnost i značaj prisutnosti njemačkih tvrtki i investitora u BiH, koji su vrlo važni za gospodarski razvoj naše zemlje.- Obzirom da je dosta vremena i truda uloženo u sustav koji provodimo u FBiH, a koji se tiče upravljanja otpadom, pogotovo provođenja Pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadu, cijenimo i svjesni smo što tvrtke poput ALBE znače u našem sustavu. Na svima nama je da sve one koji proizvode ambalažu i koji je stavljaju na tržite, da se organizirajući i uključujući u sustav putem operatera sustava, kao što je EKOPAK, koji je do sada jedini na prostoru FBiH s našom dozvolom, animiramo i sve ostale proizvođače ambalaža i otpada. Također želimo animirati i sve one koji zadovoljavaj uvjete propisane Pravilnikom mogu postati naši operateri sustava, te nam pomoći da se problem i prikupljanje otpada u FBiH rješava što bolje i kvalitetnije, kazala je ministrica Đurić.
Veleposlanica Knotz, iskoristila je prigodu i zahvalila se FMOIT-u i ministrici Đurić na potpori na području turizma, koju smo dali SR Njemačkoj na njihovom predstvaljanju na Gastro danima koji su se održali u sklopu „Dana turizma“- podsajamskoj manifestaciji Mostarskoga sajma gospodarstva, a na kojem je ove godine FMOIT bio generalni pokrovitelj.