Susret ministrice Đurić i načelnika općine Bosanki Petrovac

Susret ministrice Đurić i načelnika općine Bosanki Petrovac

Čet, 21. Feb. 2013.


Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić susrela se danas u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma u Sarajevu s načelnikom općine Bosanski Petrovac, Zlatk...

Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić susrela se danas u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma u Sarajevu s načelnikom općine Bosanski Petrovac, Zlatkom Hujićem.
Tijekom današnjeg susreta ponajviše je bilo riječi o projektima kojima bi se unaprijedili turistički potencijali ove općine, ali i o sanaciji postojeće deponije, tj. Izradi Plana prilagođavanja upravljanja otpadom (PPUO).
Načelnik Hujić upoznao je ministricu Đurić, sa trenutnim stanjem na terenu u općini Bosanski Petrovac, kao i projektima koji su u planu kada je u pitanju unaprijeđenje turističke ponude ove općine, kao što je npr. unaprijeđenje SKI Centra Oštrelj, ističući kako općina Bosanski Petrovac ima značajne prirodne resurse i netaknutu prirodu,koja uz suradnju sa susjednim općinama i unaprijeđenjem sadržaja na tim destinacijama mogu značajno poboljšati turističku djelatnost ovoga kraja.
Također je bilo govora o što skorijoj izradi Plana prilagođavanja upravljanjem otpadom (PPUO), što svaka općina je dužna izraditi prema Zakonu o upravljanju otpadom, a koji se odnosi na saniranje postojećih općinskih odlagališta otpada, kako bi se riješile sve dileme koje postoje po pitanju procesa upravljanja otpadom na ovom području, obzirom da shodno Zakonu o upravljanju otpadom buduća odlagališa jedino mogu biti regionalnog tipa.