Susret ministrice Đurić i načelnika općine Čapljina

Susret ministrice Đurić i načelnika općine Čapljina

Čet, 27. Jun. 2013.


Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, primila je danas u radni posjet u Sarajevu, načelnika općine Čapljina, dr.Smiljana Vidića. Povod današnjem sastanku bio je prv...

Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, primila je danas u radni posjet u Sarajevu, načelnika općine Čapljina, dr.Smiljana Vidića.
Povod današnjem sastanku bio je prvenstveno srednjovjekovni grad Počitelj, ali i ostali projekti od značaja za razvoj turizma i očuvanje kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa na području općine Čapljina.
Tijekom susreta, načelnik Vidić upoznao je ministricu Đurić sa trenutačnom situacijom na području općine Čapljina, kao i problematikom sa kojom se susreću na terenu, a čijim se rješavanjem mnogobrojni lokaliteti na području te općine mogu sustavno koristiti u turističke svrhe, kao što su Počitelj, Mogorjelo-vila Rustika, stari grad u Gabeli, Hutovo blato.
Kako bi se što prije sam srednjovjekovni grad Počitelj, koji je pogotovo u ljetnom dijelu sezone izuzetno interesanstan turistima, doveo u stanje samoodrživosti, a za čiju je obnovu Federalno ministarstvo okoliša i turizma kao i Vlada Federacije BiH tijekom proteklih godina uložilo oko 5 milijuna KM, dogovoreno je kako će općina Čapljina u što skorije vrijeme uraditi Projekti zadatak za izradu Plana upravljanja turističkom destinacijom i kulturno-povijesnim i prirodnim naslijeđem, što će biti polazni zakonski dokument za sve daljnje aktivnosti. Također je dogovoreno kako će se u proceduru pokrenuti uspostava Javne ustanove koja će biti zadužena za gospodarenje ovim turistički atraktivnim lokalitetima, a što će doprinjeti zaštiti i samom napredku istih.
Ministrica Đurić zahvalila se načelniku Vidiću na svim prezentiranim informacijama, istaknuvši da kada je riječ o Federalnom ministarstvu okoliša i turizma, općina Čapljina može uvijek računati na svu potrebnu tehničku i stručnu pomoć, obzirom da nam je zajednički interes uspostava, održivost i napredak svih turističkih destanacija.