Susret ministrice Branke Đurić i Martina Schiedera

Susret ministrice Branke Đurić i Martina Schiedera

Čet, 30. Maj. 2013.


Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma, primila je danas u Sarajevu predstvanike EU Turizma, na čelu sa Martinom Schiederom, šefom ureda za ekonomsku reformu i državne ...

Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma, primila je danas u Sarajevu predstvanike EU Turizma, na čelu sa Martinom Schiederom, šefom ureda za ekonomsku reformu i državne resurse pri Izaslanstvu Europske Unije u Bosni i Hercegovini.
Današnji susret upriličen je kako bi se razgovaralo o nastavku projekta Tehničke pomoći za podršku turističkoj industriji u Bosni i Hercegovini, u sklopu kojeg će se odvijati dodatne aktivnosti, a čiji je projektni zadatak (ToR), podržan od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma.
Dodatne aktivnosti odnose se na izradu ekonomske studije izvodljivosti šireg područja Trebevića, te grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva, kao i marketinškoj potpori istih područja s naglaskom na organizaciju i promociju Europskih olimpijskih igara mladih kojima su Sarajevo i Istočno Sarajevo domaćini 2017.godine. Također će se raditi na dokumentima koji će ujedno biti priprema za apliciranje novoga kruga IPA fondova za 2014-2020.
Ministrica Đurić izrazila je zadovoljstvo napredka ovoga projekta, kao i svih projekata koji su od velikog značaja za napredak razvoja turizma u našoj zemlji.