Susret ministice Đurić i Nj.E.Andreja Grassellia

Susret ministice Đurić i Nj.E.Andreja Grassellia

Uto, 18. Dec. 2012.


Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić primila je u Sarajevu u radni posjet veleposlanika Republike Slovenije u BiH NJ.E. Andreja Grassellia i Stanislava Raščana, gener...

Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić primila je u Sarajevu u radni posjet veleposlanika Republike Slovenije u BiH NJ.E. Andreja Grassellia i Stanislava Raščana, generalnog direktora za ekonomsku diplomaciju na Ministarstvu vanjskih poslova Slovenije.
Glavni razlog susreta jesu brojna pitanja iz područja okoliša i zaštite prirode koja su ključna za kvalitetu života ljudi u obje države, te iskustva Slovenije koja su za Bosnu i Hercegovinu na tom polju bitna zbog započetog proces stabilizacije i približavanja EU u kojoj je okoliš, poslije poljoprivrede, drugi najveći dio pravne stečevine u EU. Razmatrane su mogućnosti nadogradnje dosadašnje uspješne suradnje, kroz zajedničke projekte iz oblasti okoliša, a na kojima Republika Slovenija ima daleko veće iskustvo, i što će svakako biti od velike pomoći za Federaciju BiH.
Veleposlanik Grasselli je upoznao ministricu Đurić sa dosadašnjim ulaganjima Republike Slovenije u BiH, kada je u pitanju ova oblast, te pozvao ministricu u službeni posjet Republici Sloveniji i Agenciji za okoliš, kako bi upoznali sustav rada iste i slovenska iskustva prenijeli u naš sustav.
Ministrica Đurić zahvalila se Veleposlaniku Grasselliu na pozivu, te upoznala ga svim što je do sada Federalno ministarstvo okoliša i turizma uradilo, kao i s aktivnostima koje se provode u Federaciji BiH iz oblasti zaštite prirode i okoliša, naglasivši da, kada je u pitanju naše zakonodavstvo, dobrim dijelom izvršeno usklađivanje sa zakonodavstvom Europske Unije.