Susret ministice Đurić i Kulsum Ahmed

Susret ministice Đurić i Kulsum Ahmed

Uto, 04. Dec. 2012.


Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma, primila je danas u radni posjet Kulsum Ahmed, generalnu menadžericu pri Svjetskoj banci za Europu i središnju Aziju za sektor oko...

Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma, primila je danas u radni posjet Kulsum Ahmed, generalnu menadžericu pri Svjetskoj banci za Europu i središnju Aziju za sektor okoliša i prirodne resurse.
Povod sastanka jeste aktualna kampanja „Zaštićena šumska i planinska područja u Federaciji Bosne i Hercegovine“ koju Federalno ministarstvo okoliša i turizma provodi , a za koji je nepovratna sredstva osigurao Globalni fond za zaštitu okoliša (Global Environment Facility - GEF), putem Svjetske banke.
Na prostoru FBiH ovaj projekt fokusiran je na zaštićena područja Nacionalnog parka "Una" te prioritetnih novih područja zaštite, jedinstvene zone Prenj-Čvrsnica-Čabulja-Vran (s Parkom prirode Blidinje), odnosno Igman-Bjelašnica-Treskavica-Visočica.
U prijateljskom ozračju, ministrica Đurić, upoznala je gđo.Kulsum sa napredkom projekta te aktivnostima koje su do sada završene. -Trenutno u BiH imamo samo 2,5 posto teritorije pod zaštićenim područjima, a taj postotak u regiji doseže od sedam do 10 posto, zbog čega je i jedan od ciljeva povećati postotak zaštićenih područja u FBiH, a ovaj projekt je siguran put ka ostavarenju toga cilja, kazala je ministrica Đurić.
Nakon sastanka gđa. Kulsum Ahmed je u pratnji pomoćnika ministrice za realizaciju projekata g.Murisa Hadžića otišla u obilazak PP Blidinje, gdje će na licu mjesta moći vidjeti napredak implementacije dijela pomenutog projekta.