Službeno otvorena ljetna turistička sezona

 Službeno otvorena ljetna turistička sezona

Ned, 20. Jun. 2010.


„Prijateljima u susret-Neum 2010“- naziv je dvodnevne manifestacije kojom je 18. i 19.lipnja službeno i iznimno svečano otvorena ljetna turistička sezona u Neumu. To je po prvi put da s...

„Prijateljima u susret-Neum 2010“- naziv je dvodnevne manifestacije kojom je 18. i 19.lipnja službeno i iznimno svečano otvorena ljetna turistička sezona u Neumu. To je po prvi put da se organizirala ovakva manifestacija koja je ponudila brojna kulturno-zabavna događanja kao i ekološke i druge stručne radionice te prezentaciju prebogate domaće ponude jela i pića.
Organizatori ove manifestacije bili su Općina Neum, Turistička zajednica HNŽ-a, Udruga neumskih hoteljera i ugostitelja i TV serijal „Turizam plus“, dok je generalni pokrovitelj Federalno ministarstvo turizma i okoliša.
Prva večer manifestacije „Prijateljima u susret“, tj. petak 18.lipnja, bila je rezervirana za okrugli stol na temu „Master plan razvoja turizma Općine Neum“ a onda i kulturno-zabavni program „Večer uz zvuke juga“. Narednog dana, u hotelu Stela održana je mini konferencija na temu prezentacije turističke ponude Općine Neum i Turističke zajednice HNŽ-a, a potom su svi nazočni, kao i posjetitelji mogli uživati u 3. po redu Festivalu vina, sira, pršuta i maslina. Uz izravan TV prijenos RTRS-a i 20ak TV postaja u BIH, hotelijeri, restorateri brojni predstavnici medija i turisti koji već borave u Neumu imali su priliku da pored okusa i mirisa autohtone gastronomske ponude bh. jadranske rivijere uživaju i u bogatstvu južnjačkog melosa i u prigodnim programima kulturno-zabavnih društava ovog kraja.