Predstavnici GUWAA-e u posjetu FMOIT-u

Predstavnici GUWAA-e u posjetu FMOIT-u

Sri, 06. Nov. 2013.


Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma, primila je danas u radni posjet predsjednika međunarodne organizacija GUWAA ( Global Under Water Awareness Association) Kristijana Curav...

Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma, primila je danas u radni posjet predsjednika međunarodne organizacija GUWAA ( Global Under Water Awareness Association) Kristijana Curavića sa suradnicama.
Bosna i Hercegovina jedna je od 30 zemalja svijeta čije su prirodne ljepote nositelji bijele zastave GUWAA - a prva “White flag” na svijetu za rijeku, upravo je uručena NP Una.
Nakon uspješne održane ceremonije obilježavanja Drugoga svjetskog dana čistih voda, koja je krajem rujna u organizaciji GUWAA-e i uz potporu Zaklade princa Alberta II održana u Monacu, a na kojoj je sudjelovalo i izaslanstvo Federalnog ministarstva okoliša i turizma(FMOIT) predvođeno g.Tomislavom Lukićem, šefom ureda ministrice Đurić, danas je bilo najviše riječi o nastavku uspješno započete suradnje, te planovima kojima će se uz ekološke akcije zaštiti prirodna bogatstva Bosna i Hercegovine, a s tim ujedno i promovirati turistički potencijali. -Bosna i Hercegovina obiluje prirodnim ljepotama ali još uvijek nisu eksploatirane u europskim i svjetskim razmjerima u smislu jačanja turizma, no, upravo ovakve događaje i projekte, možemo iskoristiti kao šansu za predstavljanje naših prirodnih ljepota i kulturoloških blaga kojima raspolažemo, kazala je ministrica Đurić.
Kristijan Curavić, zahvalio se Federalnom ministarstvu okoliša i turizma i ministrici Đurić na potpori, te iskoristio prigodu pozvati ministricu Đurić na obilježavanje Trećeg svjetskog dana čistih voda, koji će se održati u Norveškoj, uz potporu Vlade Kraljevine Norveške i kraljevske obitelji.