Posjeta ministrice Đurić i ministra Heleza Srebrenici

Posjeta ministrice Đurić i ministra Heleza Srebrenici

Sri, 12. Jun. 2013.


Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, i federalni ministar za pitanja branitelja, Zukan Helez , boravili su danas u radnoj posjeti općini Srebrenica, gdje su održali radni ...

Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, i federalni ministar za pitanja branitelja, Zukan Helez , boravili su danas u radnoj posjeti općini Srebrenica, gdje su održali radni sastanak sa načelnikom Općine Ćamilom Durakovićem i njegovim suradnicima.
Razlog današnjeg susreta bio je razgovor o aktualnoj situaciji u toj općini te oblicima pomoći Vlade FBiH povratnicima i građanima Srebrenice.
Ministrica Đurić i ministar Helez od načelnika Durakovića informirani su o trenutnoj situaciji na području općine Srebrenica, kao i svim aktivnosima koje su poduzete, i one koje su do sada okončane,a koje se tiču poboljšanja situacije i omogućavanja bržeg povratka povratnika u ovaj dio Bosne i Hercegovine.
Ministri će također danas posjetiti i Međunarodni Kamp Mira, kojem je Federalno ministarstvo okoliša i turizma već 3.godinu ra redom pokrovitelj, a koji je mjesto okupljanja ne samo mladih ljudi, već i projekt promocije turističkih potencijala ove općine.
Ministrica Đurić istaknula je važnost ovoga projekta koji ima za cilj da se mladi ljudi i djeca iz cijele BiH ali i cijele Europe upoznaju i druže u cilju prevazilaženja predrasuda i sklapanja novih prijateljstava, te umrežavanje organizacije iz kojih dolaze.
-Turizam je djelatnost koja ne poznaje granice, a koja slavi raznolikost, raličitost,prirodne ljepote i kulturno blago, tradiciju,gastronomiju, sve ono što mi možemo ponuditi i što ponosno trebamo pokazivati. Ovo mjesto je idealno da upravo to mladim ljudima prenesemo i da ih naučimo vrednovati različitosti, te da po završetku Kampa šire pozitivnu priču kako o Srebrenici tako i o cijeloj Bosni i Hercegovini.