Otvoreni Dani maline 2011

Otvoreni Dani maline 2011

Pet, 08. Jul. 2011.


Jučer je u Novom Travniku otvoren Peti međunarodni sajam organske proizvodnje i eko-turizma pod nazivom "Dani maline 2011" koji organizira savez Organsko Federacije BiH. Federalno ministar...

Jučer je u Novom Travniku otvoren Peti međunarodni sajam organske proizvodnje i eko-turizma pod nazivom "Dani maline 2011" koji organizira savez Organsko Federacije BiH. Federalno ministarstvo okoliša i turizma, koji snažno podržava aktivnosti Saveza udruženja organskih proizvođača “Organsko FBiH”, i ove godine je pokrovitelj ovom značajnom Međunarodnom sajmu regionalnog razvoja organske proizvodnje, inovacija i ekoturizma - Dani maline 2011.koji se održava u Novom Travniku 7. i 8.srpnja 2011.godine.
Sajam koji je otvorio premijer Srednjobosanske županije Tahir Lendo, okupio je 65 izlagača, te oko dvadesetak proizvođača maline. Među sudionicima sajma i izlagačima su i gosti iz susjednih zemalja - Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije i Makedonije.
Osim uzgajivača organskog voća i povrća, na sajmu su nazočni i proizvođači meda, ljekovitog bilja i drugih ljekovitih preparata, a predstavile su se i turističke zajednice s područja FBiH.