Otvoren EKOBISS 2014.

Otvoren EKOBISS 2014.

Pet, 05. Sep. 2014.


U Bihaću je jučer u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona otvoren 12. međunarodni ekološki sajam EKOBIS 2014′. Sajam je uz sudjelovanje brojnih gospodarskih kulturnih i ...

U Bihaću je jučer u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona otvoren 12. međunarodni ekološki sajam EKOBIS 2014′. Sajam je uz sudjelovanje brojnih gospodarskih kulturnih i političkih radnika otvorila ministrica okoliša i turizma FBiH Braka Đurić. Sajam je ove godine tematski posvećen održivom razvoju i ekološkom turizmu. Riječ je o sajmu izložbeno-prodajne orijentacije, namijenjenom proizvođačima hrane te tvrtkama iz prehrambene, drvne, tekstilne, turističke i drugih industrija, posebice onih vezanih uz ekološku proizvodnju i proizvodnju opreme za zaštitu okoliša.
Izložbeni program obuhvaća proizvodnju organske hrane, ekološku ambalažu, preradu i recikliranje otpada i sekundarnih sirovina, sustave za pročišćavanje voda, tradicionalne obrte i zanate, turističku i ugostiteljsku ponudu itd. Sajam će prema najavama organizatora okupiti izlagače iz 10 zemalja, među kojima su tvrtke iz Kine, Indonezije, Njemačke, Austrije, Italije, Slovačke te zemalja regije. Njegov sastavni dio su i različiti tematski skupovi, a između ostalog i međunarodna konferencija o regionalnoj suradnji pod nazivom “Održivi razvoj i eko turizam“.
„Ovakvi sajmovi uvelike doprinose povoljnijoj gospodarskoj klimi i dodatno stvaraju kvalitetno poslovno okruženje. Daju nam poslovnu šansu. Neka i ovaj sajam bude doprinos kvalitetnijem očuvanje okoliša, razvoju održivih gospodarskih aktivnosti i ponovo svima nama na veliko zadovoljstvo.“ Rekla je na otvorenju EKOBISS-a ministrica Đurić.