Nova priznanja za bosanskohercegovačku kvalitetu u turizmu

Nova priznanja za bosanskohercegovačku kvalitetu u turizmu

Pet, 21. Maj. 2010.


Bosanskohercegovački ugostitelji donijeli su čak četiri zlatna odličja s nedavno održanog regionalnog gastronomskog natjecanja u crnomorskom turističkom središtu Burgas u Republici Bugar...

Bosanskohercegovački ugostitelji donijeli su čak četiri zlatna odličja s nedavno održanog regionalnog gastronomskog natjecanja u crnomorskom turističkom središtu Burgas u Republici Bugarskoj. Veliki uspjeh bosanskohercegovačkih ugostitelja upotpunjen je i priznanjem ministru dr. Nevenku Hercegu, kome je na svečanosti proglašenja pobjednika dodijeljeno počasno priznanje za "nesebično zalaganje i doprinos razvoju turizma u regiji jugoistočne Europe " kako stoji u obrazloženju priznanja. Priznanje ministru Hercegu, koji zbog obveza nije mogao pratiti bh. predstavnike na ovo natjecanje, primio je Marko Arapović, savjetnik ministra. Natjecanje na kome su, uz bosanskohercegovačke natjecatelje, sudjelovali i natjecatelji iz Crne Gore, Srbije, Albanije, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Turske i Kosova organizirali su Balkanska Alijansa Hotelskih Asocijacija (BAHA), Međunarodna asocijacija hotelijera i restoratera (IHRA) te Federacija Europsko-Mediteranskih Restorana (EMRF), a naši su predstavnici putovali u organizaciji Udruženja hotelijera i restoratera BiH (UHR BiH) koje je član navedenih međunarodnih asocijacija.

Uz počasno priznanje ministru Hercegu osvojeno je zlatno odličje za najbolji ekipni nastup te tri zlatna odličja u pojedinačnoj konkurenciji za najboljeg kuhara, konobara i slastičara. Uspjesi postignuti na regionalnom gastronomskom natjecanju u bugarskom Burgesu dodatni su poticaj bosanskohercegovačkom turističko-ugostiteljskom sektoru uoči ovogodišnje turističke sezone u kojoj će odlučivati upravo kvaliteta usluga. Federalno ministarstvo okoliša i turizma čestita dobitnicima zlatnih odličja, ali i cijeloj bosanskohercegovačkoj ugostiteljskoj ekipi i Udruženju hotelijera i restoratera BiH na dostojnom predstavljanju Bosne i Hercegovine na ovom prestižnom regionalnom gastronomskom natjecanju.