Nastavak suradnje FMOITa i Saveza Organsko FBiH

Nastavak suradnje FMOITa i Saveza Organsko FBiH

Uto, 05. Feb. 2013.


Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, primila je danas u radnji posjet u Sarajevu Seada Hercega, predsjednika Saveza udruženja organskih proizvođača F BiH. Razlog susreta ...

Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, primila je danas u radnji posjet u Sarajevu Seada Hercega, predsjednika Saveza udruženja organskih proizvođača F BiH. Razlog susreta je i ovogodišnja potpora Federalnog ministarstva okoliša i turizma Međunarodnom sajamu organske proizvodnje i eko turizma-ORGANIC SARAJEVO 2013, koji će se održati od 26.02.-02.03.2013.g.
U sklopu ove manifestacije, bit će organizirana i Međunarodna konferencija na temu „Stanje i zakonske regulative u organskoj proizvodnji“, u čijem će radu sudjelovati BiH sa oko 150 sudionika, Republika Hrvatska, Republika Srbija, Makedonija, Crna Gora, Kosovo, Albanija i Austrija.
Pomenuta konferencija trebala bi doprinijeti što prije donošenju zakona o organskoj proizvodnji u Bosni i Hercegovini, razvoju organske proizvodnje u regiji, te poboljšanju međunarodne suradnje organskih proizvođača, kao i njihovom uključivanju u Balkan Organic Network (BON).
- Organska proizvodnja je ekonomski održiv sustav proizvodnje, prijateljski je po okoliš i od velikog značaja za našu budućnost, od unaprijeđenja zdravog načina življenja , zdravog okoliša, razvoja eko turizma, i kao takva je uvijek imala potporu Federalnog ministarstva okoliša i turizma a na tu potporu možete i dalje raučnati, kazala je tijekom današnjeg sastanka ministrica Đurić