Na Međunarodnom sajmu MITT 2013 uspješno predstavljanje Bosne i Hercegovine

Na Međunarodnom sajmu MITT 2013 uspješno predstavljanje Bosne i Hercegovine

Pon, 25. Mar. 2013.


Izaslanstvo Bosne i Hercegovine predvođeno federalnom ministricom okoliša i turizma, Brankom Đurić, boravilo je proteklih dana u Moskvi, gdje se održavao jedan od najvećih turističkih saj...

Izaslanstvo Bosne i Hercegovine predvođeno federalnom ministricom okoliša i turizma, Brankom Đurić, boravilo je proteklih dana u Moskvi, gdje se održavao jedan od najvećih turističkih sajmova u Europi i najveći sajam u Ruskoj Federaciji-MITT 2013.

Na tom sajmu po prvi puta predstavili su se i turistički potencijali Bosne i Hercegovine. Privatni i javni bh.turistički sektor , uz pomoć Federalnog ministarstva okoliša i turizma i Ministarstva turizma i trgovine RS-a, te Vanjskotrgovinke Komore BiH i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, mnogobrojnim posjetiteljima i potencijalinom turističkim partnerima prezentirao je sve čime raspolaže Bosna i Hercegovina, te su ostvarili zapažen nastup.
Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, i veleposlanik Bosne i Hercegovine u Ruskoj Federaciji, NJ.E.Ivan Barbalić, na čiji su poziv i prijedlog bh.turistički djelatnici pozvani na sajam, složili su se da je ovo bio jako dobar iskorak kada je promocija turizma u pitanju, te su se složili da je rusko tržište jako interesantno te mu se svakako treba više posvetiti.
-Ovo je samo početak nadamo se našeg uspješnog poslovanja na ruskom tržištu, a koje je vrlo interesantno i zaista nam je u interesu da na obostrano zadovoljstvo se poboljša suradnja ali i turistička ponuda kako našim turistima, tako i ponuda bh.turističkih destinacija ruskim građanima, kazala je ministrica Đurić.
Tijekom svog boravka u glavnom gradu Ruske Federacije, ministrica Đurić i veleposlanik Barbalić, susreli su se sa Alexandrom V.Radkovom, predsjednikom federalne agencije za turizam pri Ministarstvu kulture Ruske Federacije i podpredsjednikom Ruske Unije za turizam,Yuriyem A.Barzykinom s kojima je bilo ponajviše riječi o promociji Bosne i Hercegovine i njezinom uključivanju u ponudu kao turističke destinacije koja će se nuditi ruskim turistima.
-Ruski turisti vole putovati,a pogotovo vole putovati u zemlje koje imaju more, jezera, spa i wellnes, bogatu banjsku ponudu, što vi imate, kao i olimpijske planine i ski-resorte, koji su konkurentne na tržištu ne samo ljepotom, već i cijenom.
Zaista nam je drago da ste se prezentirali na MITT-u i da su mnogi imali priliku vidjeti da je BiH jako interesantna zemlja te da sigurno ima mnogo toga za ponuditi. Ovo je tek početak, i to jako dobar početak, te će se naša suradnja sigurno nastaviti, kazao je Alexandar Radkov, predsjednikom federalne agencije za turizam pri Ministarstvu kulture Ruske Federacije.
Ministrica Đurić susrela i sa Ignatov Denisom Valerievićom, direktorom „Moskovia airlines“. Susret je upriličen u Veleposlanstvu BiH u Ruskoj Federaciji, gdje joj je uručen Memorandum o suradnji, o što skorijem uspostavljanju direktne avio-linije Sarajevo-Moskva.
Ministrica Đurić istaknula je kako je od našeg najvećeg značaja za povećanje broja dolazaka turista uz promociju, što bolja putna povezanost, koja će olakšati dolazak na destinaciju svakome tko se odluči putovati u Bosnu i Hercegovinu. - Puno bi nam značilo uspostava direktnog leta između Sarajeva i Moskve, ali i Moskve sa našim drugim značajnim turističkim gradovima poput Mostara, Banja Luke i Tuzle, kazala je ministrica Đurić, naglasivši da bez konstantnog ulaganja u promociju, prezentacijama na sajmovima, te poboljšanju sadržaja na destinacijama i uspostavama direktnih linija sa našim turističkim destinacijama ne možemo očekivati porast broja turista, jer se samo uz kontinuiran rad mogu očekivati kvalitetni rezultati, a mi smo i ovaj put prezentirajući se nakon Izmira i Istanbula i na ovom sajmu pokazali kako zajedničkim snagama BiH ima potencijala i ima mogućnost biti jedna od prepoznatljivijih destinacija u svijetu.
U Veleposlanstvu BiH u Ruskoj Federaciji, veleposlanik Barbalić okupio je i ministricu Đurić upoznao sa svim bh.gospodarstvenicima i poduzetnicima koji uspješno posluju u Ruskoj Federaciji, te koji su izrazili spremnost pomoći u promociji BiH, kako u Ruskoj Federaciji tako i u BiH, a za mjesec lipanj dogovorena je i prezentaija bh.vinara u Moskvi.