Na Kupresu održani „DANI TURIZMA-KUPRES 2012“

Na Kupresu održani „DANI TURIZMA-KUPRES 2012“

Pon, 03. Dec. 2012.


U prepunoj dvorani hotela Adria ski na Kupresu, u petak je svečano otvorena Prva međunarodna konferencija pod nazivom „Turizam i ruralni razvoj“-Dani turizma -Kupres 2012.g. Ovaj dvod...

U prepunoj dvorani hotela Adria ski na Kupresu, u petak je svečano otvorena Prva međunarodna konferencija pod nazivom „Turizam i ruralni razvoj“-Dani turizma -Kupres 2012.g.
Ovaj dvodnevni događaj na kojem je nazočila i Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma, a otvorenim proglasio federalni premijer, g.Nermin Nikšić, organiziran je od strane Udruženja za poduzetništvo, agroturizam i žene Kupresa „Attivo“ a jedan od glavnih pokrovitelja bilo je i Federalno ministarstvo okoliša i turizma.
Glavni razlog organiziranja jednog ovakvog događaja je nastavak višegodišnje tradicije održavanja sajma domaćih tradicijskih proizvoda u vrijeme zimske turističke sezone Kupresa, i kontinuirano održavanje tematskih edukativnih konferencija vezanih uz turizam na ruralnim prostorima, s ciljem prepoznavanja turizma kao jednog od najvažnijih gospodarskih faktora ruralnog razvoja.
U svom uvodnom govoru ministrica Đurić naglasila je kako je ruralni turizam ogroman neiskorišteni potencija naše zemlje, te da kada je u pitanju FMOIT, projekti poput ovih uvijek će imati potporu ove Institucije, ali da rezultate možemo očekivati samo uz zajednički, sustavni rad javno-privatnog partnerstva, koji će osigurati samoodrživost istih, te omogućiti ljudima da žive od svoga rada u sektoru turizma.
Prva Međunarodna konferencija - „Turizam i ruralni razvoj“ , imala je za cilj okupiti relevantne stručnjake, te ljude koji se bave ruralnim turizmom kako bi razmjenom mišljenja i iskustava iznašli što bolja rješenja koja vode ka razvoju svih potencijalnih posebnih oblika turizama Kupresa vezanih za aktivno odmaranje u prirodi – od pustolovnog turizam, brdskog biciklizma do nordijskog hodanja, koji čine turistički resurs za razvoj gospodarstva na ruralnim prostorima, kako Kupresa tako i cijele Bosne i Hercegovine.