Ministrica Đapo u posjeti Goraždu: Federalno ministarstvo okoliša i turizma finansiralo je mnogo projekata u Bosansko-podrinjskom kantonu

Ministrica Đapo u posjeti Goraždu: Federalno ministarstvo okoliša i turizma finansiralo je mnogo projekata u Bosansko-podrinjskom kantonu

Sri, 21. Sep. 2022.


Federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo boravila je u posjeti Goraždu. Ministrica Đapo sastala se s premijerkom Bosansko-podrinjskog kantona Aidom Obućom s kojom je razgovarala o brojnim temama koje se tiču turizma i razvoja turističkih potencijala, ali i zaštite okoliša.

Prilikom susreta razgovarano je o dosadašnjoj suradnji koja se prema procjeni, kako je istaknuto ovom prilikom, može smatrati veoma uspješnom.


Ministrica Đapo rekla je da je Bosansko-podrinjski kanton Goražde jedan od kantona unutar Federacije BiH koji je uspješno aplicirao za sredstva iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prvenstveno za utopljavanje javnih objekata, ali i drugih projekata od značaja za građane BPK Goražde.


- Bilo je jako puno projekata iz Goražda za čiju implementaciju su iz budžeta Ministarstva na čijem sam čelu usmjeravana sredstva, kao što je utopljavanje zgrada u naselju Vitkovići, odnosno njihovo pokrovljavanje te realizacija projekta JP „Bosansko-podrinjske šume“ za izgradnju parka. Jako je važno tu saradnju nastaviti kako bi se potencijal rijeke Drine stavio u funkciju turizma, jer smatramo da se u tom segmentu mogu realizirati značajni projekti u budućnosti - kazala je ministrica Đapo.


Federalno ministarstvo okoliša i turizma, za vrijeme mandata ministrice Đapo realiziralo je mnogo projekata u ovom Kantonu. Zbog te činjenice dr. Edita Đapo proglašena je i počasnom građankom Goražda.