Ministrica Đurić uručila plaketu

Ministrica Đurić uručila plaketu

Čet, 19. Sep. 2013.


      Po svečanom otvorenju ovogodišnjeg jedanaestog Međunarodnog ekološkog sajma „EKOBIS“, u Kongresnoj sali Hotela „Opal Exclusive“, ...

      Po svečanom otvorenju ovogodišnjeg jedanaestog Međunarodnog ekološkog sajma „EKOBIS“, u Kongresnoj sali Hotela „Opal Exclusive“, Privredna komora USK-a i Nacionalni park „Una“, organizirali su Međunarodnu konferenciju o regionalnoj suradnji „Održivi razvoj u zaštićenim područjima“ kojoj je nazočila i ministrica Brabka Đurić.
Međunarodna konferencija o regionalnoj suradnji „Održivi razvoj u zaštićenim područjima“ bila je prilika da njeni učesnici među kojima i predstavnici zaštićenih područja „Dinarskog luka“ razmijene korisna iskustva u ovoj oblasti. Na konferenciji su prezentirani znanstveni i stručni radovi o trajnoj prirodnoj održivoj budućnosti čovječanstva, okolišnoj ekološkoj održivosti, riznici biološke raznolikosti i razvoju okolišno prihvatljive poljoprivredne proizvodnje u granicama NP Una kao potencijalima za održivi razvoj.Federalno ministaratvo okoliša i turizma već godinama potiče regionalnu, prekograničnu suradnju u oblasti zaštite okoliša, odnosno, zaštićenih područja, nacionalnih i parkova prirode, Dinarskog luka, od Slovenije do Albanije, i podržava zajedničke projekte koji će biti predstavljeni kao dobra turistička destinacija u ovom dijelu Europe.
    Ovom prigodom ministrica Branka Đurić dodjelila je ravnatelju NP Una g. Amarildu Muliću plaketu „Prijatelj okoliša“ koju ministarstvo već 4 godine dodjeljuje osobama iz javnog života koje svojim radom uvelike doprinose razvoju svijesti o potrebi očuvanja netaknute prirode i zaštite okoliša u cjelini.
Amarildo Mulić je svojim djelovanjem kao ravnatelj NP Una postigao značajne rezultate na području ustrojstva NP Una kao javnog poduzeća, a posebno se istakao kao izvrstan menadžer u upravljanju prirodnim resursima. JP NP Una pod vodstvom g.Mulića djeluje kao institucija koja kao da postoji desetke godina, a nikako kao ustanova koja je ustrojena 2009. godine.
„Osobe iz javnoga života vezanog za upravljanje okolišom kao g.Mulić svojim predanim radom doprinose stanju našeg bisera rijeke Una na jedan vrlo suptilan i kvalitetan način. Ovo priznanje koje Federalno ministarstvo okoliša i turizma zaista rijetko dodjeljuje služi kao stimulacija za još predaniji daljni rad na izgradnji infrastrukture parka tako i na jačanju ljudskih resursa“ rekla je prilikom dodjele plakete g. Muliću ministrica Branka Đurić.