Ministrica Đurić u posjetu Veleposlaniku Ruske Federacije u BiH

Ministrica Đurić u posjetu Veleposlaniku Ruske Federacije u BiH

Uto, 26. Feb. 2013.


Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić i predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić,posjetili su danas Nj.E. Aleksandra Bocan-Harčenka, veleposlanik...

Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić i predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić,posjetili su danas Nj.E. Aleksandra Bocan-Harčenka, veleposlanika Ruske Federacije u Sarajevu.
Povod današnjeg susreta sa NJ.E.Bocan-Harčenkom, bio je razmatranje mogućnosti nastupa bh. turističkog sektora, na Međunarodnom sajmu turizma, koji se u Moskvi održava od 20.-23.03.2013.g., kao i nastupa ruskih turističkih agencija na nekim od naših domaćih sajmova, prevenstveno misleći na Mostarski sajam-Dani turizma 2013.g. koji se održava u gradu na Neretvi od 9.-13.04.2013., te sajmovima u Banja Luci i Zenici.
Tijekom susreta, ministrica Đurić, upoznala je Veleposlanika Bocan-Harčenka sa stanjem turizma u Federaciji BiH, te sa dosada urađenim kada je u pitanju jedna od najvažnijih grana našega gospodarstva, te izrazila veliku zainteresiranost za unaprijeđenje suradnje i povećanja broja turista iz Rusije, ali i mogućnost bolje dostupnosti ruskih destinacija našim turistima.
-Smatramo da je rusko tržište dosta interesantno i da nam je u interesu na obostrano zadovoljstvo da se poboljša suradnja ali i turistička ponuda kako našim turistima, tako i ponuda bh.turističkih destinacija vašim građanima, a kako bolje prezentirati ponudu jedne države ako ne na turističkim sajmovima,kazala je ministrica Đurić, zahvalivši se Veleposlaniku na današnjem susretu i izraženoj želji da se zajedničkim snagama učini sve da se turistička razmjena ovih prijateljskih zemalja poboljša.