Ministrica Đurić primila u Sarajevu izaslanstvo iz Tajlanda

Ministrica Đurić primila u Sarajevu izaslanstvo iz Tajlanda

Pet, 20. Maj. 2011.


Branka Đurić, ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH primila je danas u radni posjet u Sarajevu visoko izaslanstvo Tajlanda, na čelu s Suwalai Pinpradab, predstavnicom turizma...

Branka Đurić, ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH primila je danas u radni posjet u Sarajevu visoko izaslanstvo Tajlanda, na čelu s Suwalai Pinpradab, predstavnicom turizma Tajlanda za Europu, i Marzouki Ali, predstavnikom turističkog sektora Tajlanda za istočnu Europu.
U srdačnom i prijateljskom ozračju u prostorijama Vlade Federacije BiH, sugovornici su razmijenili mišljenja o svim bitnim pitanjima međusobne suradnje dviju prijateljskih zemalja te izrazili zadovoljstvo kako današnjim susretom tako i otvorenom mogućnošću za uspostavljanje šire suradnje. A najviše je bilo riječi o proširenju održivog razvoja turizma.
-BiH obiluje prirodnim ljepotama i vrijednom kulturnom baštinom, što predstavlja konkurentne prednosti na kojima se može i mora temeljiti naša turistička ponuda. Koliko god da toga ponekad ni sami nismo svjesni, imamo ono što tržište traži - netaknutu prirodu i ekološki još uvijek očuvan prostor, a uz to složenu i zanimljivu mješavinu povijesti, kulture, gastronomije. Nažalost, još uvijek te potencijale ne koristimo dovoljno iako svaki dan ima pomaka nabolje, kazala je ministrica Đurić.
Izražavajući zadovoljstvo susretom, Suwalai Pinpradab , otkrila je kako je očarana ljepotama Bosne i Hercegovine u kojoj boravi prvi put: – Imala sam prigodu obići Sarajevo, Mostar, Počitelj, Stolac i Međugorje, i moram priznati da Bosna i Hercegovina ima izvrsne predispozicije za pozicioniranje na turističkom tržištu, zbog čega želimo da proširimo našu suradnju. Iako ste malo tržište, imate puno potencijala i željeli bi smo da što više Tajlanđana dođe u posjet BiH, kazala je na današnjem sastanku.
Tijekom susreta ministrica Đurić upoznala je direktoricu Pinpradab sa turističkom ponudom Bosne i Hercegovine. -Obzirom da Federacija BiH nije destinacija masovnog turizma, a i za takvo što nema ni uvjete niti je to cilj, nama na ovom stupnju razvoja izuzetno pogoduje i činjenica da je u ovom trenutku jedan od ključnih trendova suvremenog turističkog tržišta potraga za ekološki očuvanim prostorom i autentičnošću jer to je ono što mi imamo. Svakako da se treba još uvijek raditi na promociji te samoj prezentaciji i marketingu pristupiti puno agresivnije, jer bez dobre reklame sve ove ljepote sigurno neće doći do izražaja. Suradnja sa državama iz regije te zajednička prezentacija na sajmovima pogotovo na dalekom azijskom tržištu nadamo se da će pomoći privući što više turista i iz Tajlanda koji je već godinama jedan od najtraženijih i najatraktivnijih destinacija svijeta, koju godišnje posjeti više od 15 milijuna turista, kazala je ministrica Đurić na kraju današnjeg susreta.