Ministrica Đurić primila predstavnike Udruženja poslodavaca komunalnog gospodarstva u FBiH

Ministrica Đurić primila predstavnike Udruženja poslodavaca komunalnog gospodarstva u FBiH

Čet, 01. Dec. 2011.


 Ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH,Branka Đurić u okviru svojih redovnih aktivnosti sa svojim suradnicima primila je izaslanstvo Udruženja poslodavaca komunalnog gos...

 Ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH,Branka Đurić u okviru svojih redovnih aktivnosti sa svojim suradnicima primila je izaslanstvo Udruženja poslodavaca komunalnog gospodarstva u FBiH koju su predvodili gospoda: Hazim Zečević, koordinator udruženja, Selim Babić Direktor i Enes Filipović Izvršni Direktor KJKP „RAD“ Sarajevo i Admir Bečirević Direktor JKP „ KOMUNALAC“ Tuzla.
Sastanak je bio posvećen upoznavanju sa općim stanjem u komunalnom gospodarstvu u FBiH sa naglaskom na stanje u Javnim komunalnim tvrtkama, problemima u toj oblasti te razmjeni mišljenja o aktivnostima koje bi mogle doprinjeti popravljanju postojećeg stanja.
Najviše vremena je posvećeno razgovoru na temu Pravilnika o upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom čije se donošenje očekuje u prvoj polovini prosinca 2011.godine.
Nazočni su iznjeli mišljenje da su Komunalne tvrtke nezaobilazan i ključni faktor u uspješnoj implementaciji sustava upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom te je u tom smislu izražena spremnost da se u konačnoj verziji Pravilnika ove tvrtke jasnije definiraju kao jedni od sudionika sustava.
Ministrica Đurić je inzistirala na rješenju koje će omogućiti da komunalne tvrtke, u implementaciji sustava i ispunjavanju zadatih ciljeva, imaju mogućnost učešća na ravnopravnoj osnovi sa ostalim sudionicima, te da svoje odnose, posredstvom tijela za koordinaciju koje će biti formirano, uređuju zajedno sa ostalim zainteresiranim subjektima. Također je naglasila da je jedini interes Federalnog ministarstva okoliša i turizma efikasno uređivanje ove oblasti u kojem će sustav funkcionirati na održiv način, pri čemu će se osiguravati ostvarivanje zadanih ciljeva i stalno unapređivanje sustava, bez poskupljivanja usluga upravljanja otpadom i bez povećanja cijena proizvoda koji se pakuju u ambalažu.