Ministrica Đurić posjetila Goražde

Ministrica Đurić posjetila Goražde

Čet, 05. Sep. 2013.


Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, danas je sa suradnicima boravila u službenom posjetu Bosansko-podrinjskoj županiji, gdje se u Goraždu susrela sa ministrima Bosansko-p...

Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, danas je sa suradnicima boravila u službenom posjetu Bosansko-podrinjskoj županiji, gdje se u Goraždu susrela sa ministrima Bosansko-podrinjske županije i premijerom g. Emirom Fraštom.
Povod za današnji susret su zajedničke aktivnosti Federacije BiH i Bosansko-podrinjske županije kojima će se unaprijediti stanje u oblasti okoliša i turizma na području navedene županije.
Ministrica Đurić upoznala je premijera o poduzetim aktivnostima Federacije BiH na poboljšanju stanja u oblasti okoliša i turizma na području Goražda kroz sufinansiranje projekata Ministarstva i Fonda za zaštitu okoliša, posebno u dijelu izgradnje pročistača otpadnih voda u Industrijskoj zoni ”Pobjeda”, vodosnabdijevanja i uređenja vodotokova u općini Goražde, Ustikolina i Prača, te izgradnje turističke infrastrukture na području Rude Glave.
Iz oblasti turizma razgovarano je o mogućnostima suradnje na izradi Županijske strategije razvoja turizma koja bi trebala biti usklađena sa Federalnom strategijom razvoja turizma, podršci Federalnog ministarstva u oblasti unaprijeđenja javne turističke infrastrukture na rijeci Drini, uređenju Podhranjenskog potoka i poboljšanju infrastrukture u starom jezgru grada Goražda, te infrastrukture koja bi podržala razvoj zimskog i seoskog turizma, koji kao takav i autohton može biti razvijan na ovim prostorima.
-Kao i do sada, Federalno ministarstvo okoliša i turizma,ali i Fond za zaštitu okoliša FBiH stoji na raspolaganju ovoj županiji, kako bismo zajedničkim snagama i suradnjom, poboljšali stanje iz oblasti okoliša ali i turizma, čiji potencijali još nisu dovoljno iskorišteni, i čiji potencijali nude mogućnost zapošljavanja i boljeg života u ovoj županiji, kazala je ministrica Đurić.