Ministrica Đurić otvorila zimsku turističku sezonu u FBiH -na Vlašiću

Ministrica Đurić otvorila zimsku turističku sezonu u FBiH -na Vlašiću

Pet, 14. Dec. 2012.


Ovogodišnja zimska turistička sezona 2012/2013 u FBiH, i službeno je započela današnjom prigodnom svečanošću u prepunoj dvorani “Vlašićke kolibe” na Baba...

Ovogodišnja zimska turistička sezona 2012/2013 u FBiH, i službeno je započela današnjom prigodnom svečanošću u prepunoj dvorani “Vlašićke kolibe” na Babanovcu, uz koju je otvoren i tradicionalni festival turizma “Vlašić expo tours” - zimski dani turizma na Vlašić.
U nazočnosti velikog broja turista, turističkih djelatnika, te predstavnika javnog i kulturnog života, zimsku turističku sezonu 2012/2013. otvorenom je proglasila ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH, Branka Đurić.
-Da Vlašić, i u ovoj sezoni ima itekako puno toga za ponuditi potencijalnim turistima možete vidjeti iz priloženog, od zaista neupitnih prirodnih ljepota, do tradicijskih obrta, folklora i gastronomije, svega što će se tijekom tradicionalnog festivala turizma „Vlašić expo toursa“ prezentirati, i zadovoljstvo mi je da se iz godine u godinu ulaganjima kako u Vlašić tako i ostale ski centre u FBiH, vraća sjaj našim planinskim ljepoticama, kazala je ministrica Đurić nagašavajući kako je infrastruktura ključ uspjeha svakoga razvoja, pa tako i turizma na Vlašiću. -Prethodnih godina smo dobili značajno unapređenje u smislu tehničkih pomagala u infrastrukturi, a ove konačno i zasnježenje koje će uvelike produljiti skijašku sezonu. Brojka od 100 skijaških dana više nije tako daleka. Dakako to nije dovoljno. Potrebno je slijedećih godina uz nastavak razvoja vertikalnih transporta, dati snažan poticaj za razvoj klasičnog ruralnog i zdravstvenog turizma zašto planina Vlašić ima sve potrebite potencijale-istaknula je ministrica Đurić u svom govoru.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma, i dalje će podržavati sve projekte značajne za razvoj bh. turizma, kako bi, kada su u pitanju i naši ski centri, i Vlašić pretvoriti u moderno europsko skijalište i destinaciju razvijenog ruralnog turizma.