Ministrica Đurić održala niz bilateralnih susreta u Izmiru

Ministrica Đurić održala niz bilateralnih susreta u Izmiru

Sub, 08. Dec. 2012.


Na izmirskoj turističkoj burzi, Travel Turkey Izmir 2012, jednom od važnijih međunarodnih turističkih sajmova, koji se održava od 6.-9.12.2012 na prostoru Izmir Međunarodnog sajma, podršk...

Na izmirskoj turističkoj burzi, Travel Turkey Izmir 2012, jednom od važnijih međunarodnih turističkih sajmova, koji se održava od 6.-9.12.2012 na prostoru Izmir Međunarodnog sajma, podršku bosanskohercegovačkom turističkom sektoru pružilo je i izaslanstvo Federalnog ministarstva okoliša i turizma na čelu s ministricom Brankom Đurić. Nakon jučerašnjeg susreta sa ministrom kulture i turizma Republike Turske, g. Ertugrulom Gunayom, ministrica Đurić, i današnji dan iskoristila je i za brojne bilateralne susrete.
U prostorijama gradske uprave Grada Izmira, ministrica Đurić susrela se sa gradonačelnikom grada Izmira, g. Azizom Kocaogluom, koji se zahvalio ministrici na posjeti kako Izmiru tako i ovom važnom turističkom sajmu, ne skrivajući zadovoljstvo što se i Bosna i Hercegovina našla na širokom popisu zemalja svijeta koje se predstavljaju ove godine na Travel Turkey Izmir 2012. – Mi smo svjesni da je neophodno ulagati u promociju turizma, kako na domaćim tako i na međunarodnim sajmovima, što sigurno možemo učiti i od Vas,jer osim izravnog kontakta "licem u lice" i predstavljanja proizvoda, sajmovi su pravo mjesto za spoznavanje naših mogućnosti i kvalitete, upoznavanje konkurencije, ali i stjecanje novih znanja", kazala je ministrica Đurić
U prostorijama Ekonomske komore Izmir,ministricu Đurić primio je u radni posjet i predsjednik Upravnog odbora Ekonomske komore Izmir g. Ekrem Demiritas. U prijateljskom otvorenom razgovoru, ponajviše je bilo riječi o trenutačnom stanju turizma u Federaciji BiH, te poteškoćama s kojima se turistički sektor trenutno susreće. Upoznavši g.Demiritasa sa svim dosada učinjenim u sektoru turizma, ministrica Đurić naglasila je kako je svjež kapital i direktno ulaganje u promociju, kao i u turističku infrastrukturu ono što nedostaje u turističkom sektoru Federacije BiH.

 


Svoj službeni posjet Izmiru, ministrica Đurić sa suradnicima je završila sastankom sa predsjednikom Upravnog odbora Egejskog udruženja za ugostiteljstvo i turističkih tvrtki (ETIK), g. Mehmedom Islerom, s kojim je ponajviše bilo govora o uspostavljanju suradnje i otvaranju mogućnosti za zajedničke projekte u sektoru turizma, od ulaganja u planinski, zimski turizam, do proširenja i izgradnje novih kapaciteta smještaja na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine. Zahvalivši se na izdvojenom vremenu, ministrica Đurić iskoristila je prigodu i sve predstavnike ovoga Udruženja, kao i njihovog predsjednika Upravnog odbora pozvati na službeno otvaranje zimske turističke sezone u FBiH, te dogovorila posjetu bh.tour operatora i turističkih agencija u Izmir u sto kraćem roku, kako bi se obostrano upoznali sa raspoloživim resursima i kulturama zemalja, te što bolje pripremili promociju destinacija i spremno dočekali narednu sezonu.