Ministrica Đurić na proslavi 5.godišnjice RDM u Zenici

Ministrica Đurić na proslavi 5.godišnjice RDM u Zenici

Sri, 05. Jun. 2013.


Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, nazočila je danas na svečanoj proslavi 5.godina postojanja Regionalne deponije Mošćanica u Zenici. Riječ je o prvoj sanitarnoj...

Federalna ministrica okoliša i turizma, Branka Đurić, nazočila je danas na svečanoj proslavi 5.godina postojanja Regionalne deponije Mošćanica u Zenici.
Riječ je o prvoj sanitarnoj deponiji, koja od svoga osnutka do danas, predstavlja primjer uspješnosti projekta sanitarne deponije u regiji.
Regionala deponija Mošćanica izgrađena je u sklopu projekta „Upravljanja čvrstim otpadom“, za čije je potrebe izgradnje potpisan sporazum sa Svjetskom bankom, o IDA kreditu.
Tijekom današnje proslave na kojoj su sudjelovali brojni predstavnici kako lokalne zajednice tako i županijske i federalne razine, prezentirano je poslovanje ove regionalne deponije kojom su općine Zeničko-dobojskog i dijelom Srednjobosanskog kantona/županije riješili problem neadekvatnog odlaganja otpada i na taj način uklonili potencijalne sumnje i predrasude o regionalnim sanitarnim deponijama.
Svim prisutnim pružena je prilika da se još jednom upoznaju sa načinom rada regionalne deponije, i na licu mjesta se uvjere da se u radu deponije poštuju propisi zaštite okoliša, monitoringa emisija zagađujućih materija, kao i sa planovima budućih aktivnosti deponije.
Ministrica Đurić, obraćajući se prisutnima, iskoristila je prigodu čestitati direktoru RDM g. Emiru Zukiću, i načelniku općine Zenica, g. Huseinu Smajloviću, na odlično obavljenom poslu, te izrazila zadovoljstvo što je upravo ova regionalna deponija pokazala i dokazala da je ovo veliki korak u zaštiti okoliša, jedan izuzetno pozitivan primjer samoodrživosti u poslovanju, ali i neizmjerno važan korak u zaštiti zdravlja ljudi i unaprjeđenju lokalne zajednice.