Ministrica Đurić na Predinvesticijskoj konferenciji u Tomislavgradu

Ministrica Đurić na Predinvesticijskoj konferenciji u Tomislavgradu

Čet, 17. Maj. 2012.


Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma, boravila je danas u službenom posjetu Tomislavgradu, gdje je nazočila otvaranju Predinvesticijske konferencije o projektu izgradnje tur...

Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma, boravila je danas u službenom posjetu Tomislavgradu, gdje je nazočila otvaranju Predinvesticijske konferencije o projektu izgradnje turističko-rekreacisjkog sadržaja na Buškom jezeru u organizaciji tvrtke Delminium d.d. iz Tomislavgrada.
Riječ je projektu izgradnje etno kompleksa Buško jezero,koji je započelo 68 dioničara, a koje ne veže samo mogući profit od ulaganja kapitala u ove projekte, nego i ljubav-nostalgija za rodnim krajem i želja za njegovim boljitkom. Kupivši zemljište i osmislivši čitav niz aktivnosti kojim će poboljšati razvoj toga kraja ali i obogatiti turističku ponudu ovoga dijela Bosne i Hercegovine krenuli su u projekt za razvoj sportsko rekreacijskog centra na Buškom jezeru. U svom obraćanju ministrica Đurić je čestitala članovima Nadzornog i Upravnog odbora tvrtke Delminium d.d. na ideji i zaželila im puno sreće u realizaciji ovoga značajnog projekta za ovaj dio Bosne i Hercegovine. -Cijela BiH je riznica povijesnih spomenika, imamo očuvanu etnografsku baštinu kroz kulturno umjetnička društva, imamo planine kao stvorene za razvoj zimskog turizma, prekrasna jezera, divlje rijeke za rafting, praktično cijelu paletu sadržaja za razvoj različitih oblika turizma. Uz to imamo izvrsne vinare i proizvođače hrane koji mogu postati najveći izvoznici plasirajući svoje proizvode kroz turizam. Međutim, ukupnim trenutnim prihodom od turizma ne možemo biti zadovoljni jer jednostavno želimo više. Za to su nam potrebni novi kapacitativni turistički potencijali, a to upravo nudi ovaj projekt, koji se ujedno odlično uklapa u našu razvojnu turističku strategiju i predstavlja direktan novi doprinos jačanju ukupne turističke ponude u BiH. Za ovaj kraj to će značiti nova radna mjesta, novi društveni proizvod, otvoriti perspektivu razvoja te bit jedna svijetla točka u tunelu u kojem se našla naša zemlja, ali i cijela Europa. Zato, uložimo svi skupa napor kako bi ovaj projekt uspio i učinio nam našu Bosnu i Hercegovinu još ljepšom i ugodnijom za življenje, kazala je ministrica Đurić.