Ministrica Đurić na 17.mostarskom sajmu

Ministrica Đurić na 17.mostarskom sajmu

Sri, 09. Apr. 2014.


 Danas je u pratnji svojih suradnika ministrica Branka Đurić sudjelovala u programu svečanog otvorenja 17. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2014., najvećeg sajma gospodarstva u Bosni i ...

 Danas je u pratnji svojih suradnika ministrica Branka Đurić sudjelovala u programu svečanog otvorenja 17. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2014., najvećeg sajma gospodarstva u Bosni i Hercegovini. Uz brojne goste iz regije sajmu su nazočili gotovo svi vodeći politički i društveni dužnosnici iz Bosne i Hercegovine. „Mostarski sajam, s velikim brojem izlagača i bogatim programom, postao je gospodarski događaj od velike važnosti, a značajem je prerastao granice Bosne i Hercegovine“, kazao je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović prilikom otvaranja Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2014. Na sajmu je sudjelovanje uzelo preko 700 izlagača. Poseban prostor u programu ovog sajma je turizam kao integrirajući dio gospodarstva koji daje sve veći doprinos razvoju cijele Bosne i Hercegovine. Uz brojne izlagače posebnu pažnju su skrenuli na sebe proizvođači organske hrane koji izloženim eksponatima iz godine u godinu pokazuju kako predstavljaju pravi potencijala turističke ponude.
„I ovaj sajam je pokazao naše težnje kako uz temeljne proizvođačke gospodarske vrijednosti moramo imati onaj dio koji nam dozvoljava izvoz unutar naših granica. To je plasman naših proizvoda i usluga strancima koji posjećuju našu prelijepu zemlju. Na ovaj način stvaramo najproduktivniji izvoz jer na tako postižemo uvjerljivo najbolju cijene za naše proizvode. Turizam je naša perspektiva, a onog trenutka kada to svi dijelovi društva na pravi način akceptiraju imamo veliku gospodarsku šansu“, rekla je tijekom obilaska sajma ministrica Branka Đurić.