Ministrica Đurić dodjelila certifikate kandidatima koji su položili ispit za voditelja poslovnice

Ministrica Đurić dodjelila certifikate kandidatima koji su položili  ispit za voditelja poslovnice

Sri, 16. Maj. 2012.


Federalna ministrica okoliša i turizma Branka Đurić, nazočila je danas u hotelu „Hollywood“ na Ilidži, na svečanosti dodjele certifikata kandidatima koji su uspješno pol...

Federalna ministrica okoliša i turizma Branka Đurić, nazočila je danas u hotelu „Hollywood“ na Ilidži, na svečanosti dodjele certifikata kandidatima koji su uspješno položili stručni ispit za voditelja poslovnice putničke agencije za područje Federacije Bosne i Hercegovine.
Polaganje stručnog ispita koje je po prvi put organizirano od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma, sukladno Pravilniku o stručnom ispitu za voditelja poslovnice putničke agencije („Službene novine Federacije BiH“, broj 30/10) održalo se u Mostaru 30. i 31. ožujka 2012.godine.
Na današnjoj svečanosti dodjeljeno je ukupno 97 certifikata, iz 70 agencija koje su svoje kandidate poslali na polaganje.
Ministrica Đurić, čestitala je svima na uspješno položenom ispitu, te zaželila puno sreće u daljnjem radu, naglašavajući kako je na svakom pojedicu u turističkom sektoru velika odgovornost, a pogotovo na turističkim vodičima i voditeljima poslovnice, jer su to turistički ambasadori naše zemlje, te da od njihovog predstavljanja našeg turističkog blaga, kulturno – povijesne baštine i naših brendova, uvelike ovisi dojam kojeg će turisti ponijeti sa sobom svojim kućama. - Poučeni iskustvom certificiranja turističkih vodiča kojima se uveliko reguliralo tržište turističkog vođenja, organizirali smo ove godine po prvi puta i ispit za certificiranje voditelja putničkih agencija, čime također želimo doprinijeti reguliranju ovog vida turističkog tržišta. Turističko tržište je dinamična kategorija i od aktera uključenih u turistička kretanja zahtijeva multidisciplinarno znanje s poznavanjem stranih jezika te neprestano praćenje turističkih trendova i neprestano usavršavanje. Čovjek je uvijek bio, i uvijek će biti ključ uspjeha u turizmu, kazala je ministrica Đurić.