Ministrica Branka Đurić primila delegaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata

Ministrica Branka Đurić primila delegaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata

Čet, 26. Sep. 2013.


  Ministrica Branka Đurić primila delegaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata Danas je u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma, u Sarajevu, ministrica Branka Đurić primila...

 

Ministrica Branka Đurić primila delegaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata

Danas je u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma, u Sarajevu, ministrica Branka Đurić primila u službeni posjet delegaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata, na čelu s rezidencijalnim veleposlanikom, sa sjedištem u Rimu, koji pokriva i područje Bosne i Hercegovine i Slovenije, gospodinom Abdulaziz-a Bin N.Alshamsi-ja.
Gospodin veleposlanik je ministrici Đurić prenio srdačne pozdrave ministra okoliša i voda UAE, dr.Rashid-a Ahmad-a Bin Fahad-a, te joj na ruke uručio službenu ministrovu pozivnicu za nazočnost na Međunarodnoj konferenciji o održivom razvoju u Abu Dhabi-ju, koja će se održati 18.-24.siječnja 2014.godine. Konferencija se održava na visokoj razini, na kojoj sudjeluju ministri okoliša iz cijeloga svijeta kao i predsjednici država.
Ministrica Đurić je istaknula kako je bila u Dubai-ju na sajmu turizma te se, kao ministrica okoliša i turizma, raduje kako je ovo prilika za poboljšanje međusobne suradnje i po pitanjima okoliša s Ujedinjenim Arapskim Emiratima, posebice kada se ima na umu da je održivi razvoj jedna od glavnih odrednica suvremenog promišljanja turizma, jer se jedino održivim razvojem mogu sačuvati turistički resursi za korištenje, pa su tako okoliš i turizam dvije nerazdvojive odrednice u strateškim politikama država.
Ova konferencija u Abu Dhabi-ju, pod nazivom „Abu Dhabi Sustainability Week (ADWS) je najznačajnija konferencija o održivom razvoju na Bliskom istoku. UAE prednjači u održivom razvoju, posebice kada je u pitanju energija i zaštita voda. Također je to zemlja u kojoj je smještena Međunarodna agencija za obnovljive izvore energije, IRENA, „International Renewable Energy Agency“, pa su UAE aktivno uključeni po svim pitanjima obnovljivih izvora energije.
Ministrica Đurić se, na kraju sastanka, srdačno zahvalila gospodinu veleposlaniku na posjetu, te uputila prijateljske pozdrave ministru okoliša UAE, s nadom u uspješnu suradnju između ove dvije zemlje i, također, je izrazila mogućnost osobnog susreta s ministrom.