Ministrica Đapo u posjetu primila delegaciju HNV-a BiH

Ministrica Đapo u posjetu primila delegaciju HNV-a BiH

Sri, 20. Sep. 2017.


MINISTRICA ĐAPO PRIMILA DELEGACIJU HNV-a BiH Federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo primila je danas u zvaničnu posjetu delegaciju Hrvatskog narodnog vijeća (HNV) BiH predvo

MINISTRICA ĐAPO PRIMILA DELEGACIJU HNV-a BiH

Federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo primila je danas u zvaničnu posjetu delegaciju Hrvatskog narodnog vijeća (HNV) BiH predvođenu prof. dr. Marinkom Pejićem.

U delegaciji su bili još i čelnik partnerskog udruženja ''Facultas za prosperitet mladih' Željko Grizelj i član Asocijacije neovisnih intelektualaca „KRUG 99“ dr. sc. Marijo Pejić.

Tokom sastanka razgovaralo se o položaju perspektivama hrvatskog naroda s osvrtom na kulturu, tradiciju, umjetnost, jezik i identitet Hrvata u BiH, a kao segment kulturnog turizma u BiH.

Također, razmatrane su mogućnosti saradnje HNV-a sa Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, a s tim u vezi razgovaralo se i projektima HNV-a BiH i partnerskih nevladinih organizacija u oblasti turizma i zaštite okoliša, te uopće razvojnim perspektivama kreativnog turizma u našoj zemlji.

Naglašeno je da Bosna i Hercegovina ima ogromne turističke potencijale u različitim oblastima za kojima postoji interes diljem svijeta, ali da nisu dovoljno iskorišteni.

Ministrica Đapo dala je podršku idejama afirmacije, posebno kulturnih i historijskih potencijala BiH, kao dijela kulturnog blaga naše zelje, te je istaknula spremnost da se na ovim idejama i prezentiranim projektima radi i u budućnosti.