Ministrica Đapo u posjetu primila Ambasadora Meksika za BiH

Ministrica Đapo u posjetu primila Ambasadora Meksika za BiH

Pet, 27. Apr. 2018.


Ministrica Edita Đapo sastala se sa ambasadorom Meksika za Bosnu i Hercegovinu BOSNA I HERCEGOVINA JE PRIVLAČNA I ZA TURISTE IZ MEKSIKA Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo pr...

Ministrica Edita Đapo sastala se sa ambasadorom Meksika za Bosnu i Hercegovinu

BOSNA I HERCEGOVINA JE PRIVLAČNA I ZA TURISTE IZ MEKSIKA

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo primila je u radnu posjetu ambasadora Mexica za Bosnu i Hercegovinu Nj. E. Marca Antonia Garcia Blanca.

Ovom prilikom razgovarano je o bilateralnim odnosima između Bosne i Hercegovine i Mexica. Sugovornici su konstatirali da dobri politički odnosi između dviju zemalja nisu propraćeni adekvatnom bilateralnom suradnjom u ostalim oblastima, premda postoje dobri uvjeti za unapređenje na svim nivoima.

Ambasador Blanco je istakao da je Bosna iHercegovina, kao i cijeli region, interesantan za turiste iz Meksika. „Bosna i Hercegovina“, kazao je, „veoma je privlačna i egzotična za turiste iz Meksika“.

Ministrica Đapo također je istakla da Bosna i Hercegovina ima potencijale i prednosti koji privlače sve veći broj turista iz cijelog svijeta, te da treba raditi na unađređenju suradnje u oblasti turizma i sa Meksikom.