Ministrica Đapo u posjeti Vladi Tuzlanskog kantona i privrednim subjektima

Ministrica Đapo u posjeti Vladi Tuzlanskog kantona i privrednim subjektima

Pon, 06. Jun. 2016.


dr. Edita Đapo, Federalna ministrica okoliša i turizma posjetila Termoelektranu Tuzla, Fabriku Sode Lukavac i Vladu Tuzlanskog kantona ULAGANJA U ENERGETSKI SEKTOR I INFRATSRUKTURNI PROJEK...

dr. Edita Đapo, Federalna ministrica okoliša i turizma posjetila Termoelektranu Tuzla, Fabriku Sode Lukavac i Vladu Tuzlanskog kantona

ULAGANJA U ENERGETSKI SEKTOR I INFRATSRUKTURNI PROJEKTI SU TEMELJI RAZVOJA BH. PRIVREDE

Ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH dr. Edita Đapo sa suradnicima boravila je danas u radnoj posjeti Termoelektrani Tuzla, Fabrici sode u Lukavcu i Vladi Tuzlanskog kantona.

U Termoelektrani Tuzla, ministrica Đapo se sastala sa direktorom Izetom Džananovićem i izvršnim direktorom za kapitalne investicije dr. Senadom Salkićem. Ovom prilikom razgovarano je o aktualnim projektima i budućim planovima Termoelektrane Tuzla. Ministrica Đapo naglasila je značaj i potrebu kapitalnih investicija u energetski sektor i realizacije infrastrukturnih projekata i planova kao temelja razvoja Tuzlanskog kantona, ali i bh. privrede uopće. Posebnu pažnju i podršku dala je uvođenju novih, suvremenih tehnologija i zaštiti okoliša.

Topkom posjete i obilaska pogona Termoelektrane i Šljačišta u Tuzli bilo je riječi i o nekim postojećim problemima i modalitetima za njihovo rješavanje. Uprava TE Tuzla i ministrica Đapo suglasni su u opredjeljenju da je u iznalaženju rješenja prioritetna zaštita okoliša i zdravlja naših građana.