Ministrica Đapo u posjeti Aida Commerce

Ministrica Đapo u posjeti Aida Commerce

Uto, 29. Aug. 2017.


 Federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo posjetila je danas kompaniju „Aida Commerce“ d.o.o. iz Sarajeva, jednu od vodećih bosanskohercegovačkih kompanija u ob...

 Federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo posjetila je danas kompaniju „Aida Commerce“ d.o.o. iz Sarajeva, jednu od vodećih bosanskohercegovačkih kompanija u oblasti reciklaže i zaštite okoliša.
Direktor kompanije Edin Džanković sa saradnicima upoznali su ministricu Đapo s modernim metodama rada ove kompanije, potpuno prilagođene svjetskim normama zaštite okoliša, naglašavajući da svoje poslovanje, između ostalog, zasnivaju na ideji dobrog susjeda i društva koje se odgovorno odnosi prema zaštiti okoliša, te nastoji svoje aktivnosti provoditi uz najmanje moguće nepovoljne utjecaje na okoliš.
Ministrica Đapo je istaknula kompaniju „Aida Commerce“ d.o.o. kao pozitivan primjer prakse zaštite okoliša u našoj zemlji.
Aida Commerce d.o.o. se od svog osnivanja 1988. god. bavi se reciklažom sekundarnih sirovina prvenstveno otpadnog željeza, aluminijuma, bakra, akumulatora.

Od 2013. god. započela je djelatnost otkupa pet ambalaže, plastike, papira, najlona, kartona kao i tretmana otpadnih i zauljenih voda.

Također od 2015. godine počeli su sa zbrinjavanjem opasnog i neopasnog otpada, kao i medicinskog otpada. Pored navedenog bave se i prodajom crne metalurgije, građevinskog materijala, alata, reznih i brusnih materijala kao i opremom za zavarivanje.