Ministrica Đapo primila u posjetu misiju Svjetske banke

Sri, 22. Jun. 2016.


Ministrica Đapo primila misiju Svjetske banke U prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma danas je održan sastanak ministrice Đapo i članova misije Svjetske banke, predvođ...

Ministrica Đapo primila misiju Svjetske banke

U prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma danas je održan sastanak ministrice Đapo i članova misije Svjetske banke, predvođene ekonomisticom Svjetske banke iz Vašingtona, Franceskom de Nicola i Ruvejdom Aliefendić iz ureda Svjetske banke u Sarajevu.

Cilj ovog sustreta je bio da se predstavnici Svjetske banke upoznaju sa srednjoročnim ciljevima Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Ministrica Đapo upoznala je članove misije sa aktivnostima na kojima radi njeno resorno ministarstvo, novim zakonima koji će regulisati sektor turizma u Federaciji BiH, izmjenama koje isti donose, glavnim pokazateljima stanja u turizmu, problemima i načinima prevazilaženja istih. Također, članove misije Svjetske banke zanimalo je kakva koje su osnovne odrednice strategije razvoja turizma u FBiH. Ministrica Đapo je predstavnike upoznala da FBiH trenutno nema usvojenu strategiju razvoja turizma, da je to naredni korak koji će se poduzeti, predočila je osnovne turističke trendove i pokazatelje u FBiH, koja odredišta su najatraktivnija turistima koji posjete našu zemlju, kao i iz kojih zemalja isti najčešće dolaze.

Sarajevo, 14.06.2016. godine