Ministrica Đapo primila u posjetu direktora i predstavnike Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH

Ministrica Đapo primila u posjetu direktora i predstavnike Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH

Uto, 28. Jun. 2016.


Ministrica Đapo razgovarala sa direktorom i predstavnicima Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH Federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo i njeni suradnici danas...

Ministrica Đapo razgovarala sa direktorom i predstavnicima Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH

Federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo i njeni suradnici danas su se u sjedišti Ministarstva sastali sa direktorom Fonda za okoliš dr. Fuadom Čibukčićem i predstavnicima Fonda.

Razgovarano je do sada provedenim aktivnostima vezanim za regulative u oblasti upravljanja otpadom, o važećim pravilima iz ovog domena i procesu sa izmjena i dopuna Zakona.

Tema sastanka bile su izmjene Uredbe o naknadama za kese tregerice, kao i pitanja regulativa u oblasti zaštite zraka i klimatskih promjena.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša FBiH napomenuo je kako je iznimno važno da se raspolaže informacijama o kapitalnim projektima i programima na koje Vlada FBiH i Federalno ministarstvo okoliša i turizma računaju.

Predstavnici Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH istakli su dosadašnju dobru suradnju sa Ministarstvom i izrazili želju da se ona u narednom periodu nastavi i unaprijedi.

Sarajevo, 28.06.2016.godine