Ministrica Đapo primila u posjetu delegaciju iz Hercegbosanske županije

Ministrica Đapo primila u posjetu delegaciju iz Hercegbosanske županije

Čet, 30. Jun. 2016.


Ministrica Đapo primila delegaciju iz Hercegbosanske županije U prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma danas je održan sastanak ministrice Đapo i delegacije iz Hercegbosansk...

Ministrica Đapo primila delegaciju iz Hercegbosanske županije

U prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma danas je održan sastanak ministrice Đapo i delegacije iz Hercegbosanske županije, predvođene ministrom Ivicom Brešićem iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i predstavnike Ministarstva gospodarstva Hercegbosanske županije.

Tokom sastanka razgovarano je o Buškom jezeru i korištenju hidroakumulaciong jezera Buško Blato, kao i turističkim potencijalima koje nudi ova županija.

Ministrica Đapo je upoznala delegaciju sa planiranim aktivnostima u Federalnom ministarstvu okoliša i turizma, kao i planiranim pravcima djelovanja iz oblasti okoliša i turizma. Također, naglasila je da će svi projekti razvojnog karaktera, nove ideje, kao i prijedlozi za uređenje i unapređenje okoliša i turizma biti dobro došli i naići na podršku njenog resornog ministarstva.

Sarajevo, 29.06.2016. godine