Ministrica Đapo primila predstavnike reciklažnih kompanija

Ministrica Đapo primila predstavnike reciklažnih kompanija

Pet, 11. Mar. 2016.


MINISTRICA ĐAPO PRIMILA ČELNIKE KOMPANIJA ZA RECIKLAŽU Federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo primila je danas u prostorijama Ministarstva u Sarajevu direktore kompanija koje...

MINISTRICA ĐAPO PRIMILA ČELNIKE KOMPANIJA ZA RECIKLAŽU

Federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo primila je danas u prostorijama Ministarstva u Sarajevu direktore kompanija koje se bave reciklažom u Federaciji BiH.

Sastanku su prisustvovali Zijada Isić iz kompanije "Zizi" d. o. o. iz Travnika, Edin Đanković iz kompanije "Aida Commerce" d. o. o iz Sarajeva i Blago Zelenika iz "Duga Biograci" d. o. o. iz Širokog Brijega.

U veoma konstruktivnom razgovoru direktori kompanija za reciklažu upoznali su ministricu Đapo s problemima sa kojima se susreću na terenu. Razmijenjena su mišljenja o situaciji u ovoj oblasti, te razmotrene mogućnosti za unaprjeđenje djelatnosti recikliranja kojoj se poklanja iznimna pažnja u Evropskoj uniji i svijetu.

Ministrica Đapo je direktore reciklažnih kompanija upoznala s izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom FBiH, te je najavljena puna podrška kompanijama za reciklažu u onim kapacitetima u kojima Ministarstvo može pomoći.